Skip to content

Döbbenetes a hasonlóság – még nem késő rendezni a jogdíjat – lekoppintották a barátom alkotását

Döbbenetes a hasonlóság – még nem késő rendezni a jogdíjat – lekoppintották a barátom alkotását

Ez a cikk – az alábbi nálam jelent meg.Büszke is vagyok rá mert most lekopintották az ebben szereplő szellemi tulajdont képező fotót. Kerényi Laci barátom is boldog, hogy pont az ő alkotását választották.  A bibi csak annyi, hogy ezért jár, jogosan a tiszteledíj, mint minden egyéb mű után.  Ha a szerkesztő nem ismerné a számlaszámát – nálam megtudhatja. Nem nagy összeg, csupán becsületbeli ügy, adósság amelyet még mindig rendezhetnek.

Szent-Györgyi Albert újra itthon – mit mondott az oktatásról a harmincas években – Kerényi laci drótpostája

Szent-Györgyi Albert újra itthon – mit mondott az oktatásról a harmincas években – Kerényi laci drótpostája

Kerényi László barátom készítette küldte ezeket a képeket. Nagy idők tanúi lehetett.  A sors úgy hozta, szerencsénkre ezek a képek megmaradtak. Ám ami még érdekesebb és aktuálisabb a professzor úr beszéde a harmincas évekből  – s mi másról szólna mint az oktatás helyzetéről. Úgy látszik mintha ez a téma örökzöld maradt és még lesz.

  1. október 12-én készítettem a fotókat Szegeden. Ekkor tért haza 1947 óta először Szent-Györgyi Albert az Egyesült Államokból. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának avatásán ő volt a díszvendég.

 

1930-ban a tanévnyitó alkalmából egy beszédet tartott. Ezt hallhatjuk Mécs Károly előadásában. Érdemes meghallgatni, nagyon tanulságos.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pTtOEUwjjEs

 

101.image image image image image image image kép: A háttérben Szentágothai János professzor

102. kép Szent-Györgyi Albert mellett Szentágothai János ül, három sorral feljebb pedig Bay Zoltánt, Szent-Györgyi Albert nagy barátját fedeztük fel.


Szántó István


Related article

Vasmise, vasmenyegző Irotán

Édesapánk, Csiszárik János görög katolikus főesperes 65 év papi szolgálatáért és kedves szüleink házasságkötésének 65. évfordulóján hálás szívvel mondunk köszönetet. A gyermekkor minden...

0 Comment