Tudj meg mindent a következő rugalmas és jól fizető szakmádról!- hogyan legyél programozó – munkatársad lehet a számítógép

 A Codecool Programozóiskola különböző ingyenes eseményein az informatika világa iránt érdeklődők megismerhetik, milyen lehetőségek várnak rájuk a szektorban, akár előképzettség nélkül, kezdőként is. Október 27-én Miskolcon, a város első közösségi irodájában, az GRABOVSKY coworking & more-ban kerül sor a következő találkozóra. Itt az érdeklődők nemcsak belekóstolhatnak a programozásba, hanem meghallgathatják azoknak a személyes beszámolóit is, akik a képzés révén már sikeresen jutottak új, jövőálló szakmához.

A Codecool programozóiskola rendszeresen tart ingyenes rendezvényeket, melyek célja, hogy megismertessék a programozói szakmát, és az iskola hatékony, gyakorlatorientált módszerét az IT világa iránt érdeklődőkkel. A következő eseményük Miskolcon, a Rákóczi Ferenc utca 13. alatt található GRABOVSKY coworking & more közösségi irodában lesz, október 27-én, délután 4-kor. A tájékoztató mellett egy olyan workshoppal is készülnek, ahol mindenki megtapasztalhatja, milyen a gyakorlatorientált csapatmunka élménye és azonnali eredménye.

A Codecool alapítói annak idején azt vették a fejükbe, hogy olyan képzési metodológiával vezetik be a munkaerőpiacra a programozás iránt érdeklődőket, ami a tanuló egyéni igényeihez igazodva a leggyorsabb fejlődést biztosítja, ugyanakkor a munkaadói elvárások szerinti legversenyképesebb tudást adja. Mindehhez olyan készségeket is tanítanak, amik a jövendőbeli munkahelyen való érvényesülést is biztosítják, mint például a csoportban való munkavégzés, vagy a folyamatos önfejlesztés képessége. Hiszik, hogy a programozás nemtől és kortól függetlenül elsajátítható, csak a kellő motiváció, és néhány alapvető logikai készség szükséges hozzá. Ebben olyannyira biztosak, hogy a képzést sikeresen teljesítőket kezdő programozóként helyezik el vállalati partnereik egyikénél. Az elhelyezést pedig szerződésben garantálják.

Hazánkban már ezer fölötti a Codecoolnál végzettek száma, a többi európai iskolájukból pedig több százan kerültek már a helyi – vagy akár a globális – munkaerőpiacra. Ezekről a tapasztalataikról is beszámolnak a találkozón a Codecool volt diákjai, akik informatikai előképzettség nélkül kezdték el a Codecool programozó képzést, és ma már haladónak számítanak új szakmájukban. Bár Magyarországon a fizetés kérdése privát beszélgetéseken általában tabunak számít, az viszont tudható, hogy néhány éven belül akár a bruttó 1 milliós álomfizetés is lehetséges informatikai szaktudás birtokában. Ráadásul ez az a szakma, ahol a válság ellenére is megmaradt a munkaerőhiány, a kezdő junior programozói fizetések is rendre meghaladják a havi nettó 400 ezret, nem ritkán euróban, külföldi foglalkoztatótól kapják a frissen elhelyezkedők is a fizetésüket.

Aki a workshop és az egyéni beszámolók után kedvet érez jelentkezni a Codecool valamelyik képzésére, az akár helyben meg is teheti, de a szervezők mindenkit arra ösztönöznek, hogy a felmerülő összes kérdésüket tegyék fel a Codecool jelenlévő mentorainak, kollégáinak és egykori diákjaiknak. Aki pedig éppen egy közösségi iroda bérlésén gondolkodik konzultálhat a helyszínt adó GRABOVSKY coworking & more irodájának munkatársaival.

Természetesen a szervezők ételről (pizza) és italról (sör és üdítő) is gondoskodnak, így nem kell korgó gyomorral hazasietni. A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött, mely itt érhető el.

 

Kapcsolat

Juhász Péter, BUZZWORD Strategies, +3630-6673345, peter.juhasz@buzzword.hu

Codecool

A magyar magántőkéből alapított Codecool Kft. fő küldetése, hogy pótolja az informatikai ipar jelenlegi és jövőbeni szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatorientált képzési programján keresztül. A gyakorlott mentorok segítségével megvalósított, különböző időtartamú és specializáltságú intenzív programozó kurzusok közül kiemelkedik a 10 hónapos full stack oktatási program, mely az elhelyezkedésre is garanciát vállal. A tandíj az elvégzett tanfolyam révén szerzett munkahelyi bérből fizetendő. A Codecool 2022-ben egyesült a piacvezető lengyel Software Development Academy-val, mellyel közösen már 8 országban kínálnak programozói képzéseket, és mintegy 400 partnervállalatnál álláshelyeket.