Egymillió forint gyűlt össze a Népkerti Vigadó jótékonysági vacsoraestén a színház javára

A Népkerti Vigadó és Söröző jótékonysági vacsoraestet szervezett december 27-én, a Miskolci Nemzeti Színház javára.

Az elszabadult energiaárak, az egész Európát sújtó gazdasági válság okozta rendkívüli nehézségek miatt a Miskolci Nemzeti Színház is nehéz helyzetbe került. A Népkerti Vigadó és Söröző tulajdonosai, Dr.Barkóczi István és Dr.Barkócziné Kertész Kata, mint a kultúráért rajongó, Miskolcon gazdálkodó cégtulajdonosok, szerettek volna hozzájárulni a jövőre 200. évfordulóját ünneplő Miskolci Nemzeti Színház további fennmaradásához, a teátrum gazdasági nehézségeinek enyhítéséhez, ezért december 27-én, jótékonysági vacsoraestet szerveztek.

Az est folyamán a kétfogásos menü elfogyasztása mellett a Miskolci Nemzeti Színház két kiváló művésze, Varga Andrea, Radnai Erika előadásában az Operett és musical slágereket hallgathatták meg a színház javára adakozni kívánó vendégek. A vidám dallamokat, a művésznők előadását a közönség végig tapssal jutalmazta, s így egy igazán feledhetetlen estet zárhattak a szervezők.

A rendezvényen minden lokálpatrióta, elhivatott színházrajongó hozzájárult a teátrum további működéséhez, így az est folyamán ötszázezer forint gyűlt össze a Miskolci Nemzeti Színház javára. Dr.Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa, valamint a FUX Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója, további ötszázezer forinttal egészítette ki az est vacsorajegyeiből befolyt összeget, így 1 millió forint adománnyal zárult az est, a Miskolci Nemzeti Színház javára.

A jövőre 200. évfordulóját ünneplő színházunk köszöntésére Dr.Barkóczi István még egy rendkívül felajánlást tett a színház javára, mely szerint a saját pincészetéből, a Barkland Pincészetből egyedi címkével ellátott 200 palack bort ad át a teátrum részére.