Megsértették az igazságszolgáltatás rendjét – a hamis tanúskodás is törvényes kötelezettség – hogyan rázzuk le az akadékoskodókat
Hösöktere parkoló járda posta

Jogász szerettem volna lenni. Végül elítélt lettem.  A két mibenlét között szűk az oda vissza átjárás.

Drága barátaim, ismerőseim, esküdt ellenségeim most mindannyitok segítségét kérem. Bizonyára akad olyan jogász is, aki képes ezt a fenti kimásolt frissen kapott határozatot értelmezni.

Szerintem, rossz érzés, azt hiszem ezt a paragrafust nekem találták ki. Olyanoknak akik, soha sem nyugszanak bele abba, ha igazságtalanul, jogtalanul, törvénytelenül hamis tanúk felbujtásával ítélték el. Miért is kellene beletörődnöm abba, hogy néhány jól szituált bennfentes úriember hivatali hatalmával visszaélve belekontárkodott az igazságszolgáltatás menetébe.  Annyira, hogy ez a szerencsétlen valami alaposan megsérült.

Magam ezt a határozatot kívülről fújom. Minél többször olvasom, el annál kevésbé hiszem, hogy létezhet ilyen.

A lényeg, a tények hogy rám támadt két miskolci rendész – anno 2017 novemberében – majd az akkori vezetők felbujtottak két hamis tanút. Közülük az egyik a törvényszéken elvérzett mivel ott csak jutott annyi idő, hogy alaposan megnézték a vallomását. Ki is zárták a neves játékvezetőt, aki kést a pisztollyal keverte. S olyan sasszeme van, hogy számára egy fekete matt színű fegyvernek látszó tárgy is megcsillant a lebukó őszi napfényben.

Viszont a törvényszéken hiába mondta el a másik felbujtott hölgyszemély, hogy őt felkérték tanúskodni, s nem látott semmit, de úgy képzeli, klasszikus fehér Colombo ballonban voltam. Ébren vizionált. Egyetlen szava sem volt igaz, amit vallott. Az ítélet meghozatala után pedig az élettársa is megerősítette – együtt voltak és igazából annyit észleltek – a földön fekszem és a derék rendészek a hátamon térdelnek.

Mondanám óriási. Fellégezhetnék, ennyi idő után csak kiderül, hogy megrágalmaztak, hazudtak hamisan tanúskodtak.  Bíztató, hogy a miskolci járási ügyészség fett verzál, betűkkel kiemelten megállapítja – tessék elolvasni – az igazságszolgáltatás rendje ellen bűncselekmény történt. Felháborító!   Az én laikus fejemben e szerint valakik átverték a rendőrséget, az ügyészséget és a bíróságot is. Megsértették az igazságszolgáltatás rendjét. Ha ezek után most mindenki ölbe tett kézzel nyugodtan nem tesz semmit maga is bűnrészes lesz. Ne hagyjuk már, hogy még az igazságszolgáltatás rendje is büntetlenül sérülhessen.

S most jön a logikai bukfenc. Megvizsgálták a panaszomat ám mivel ez nem a jogosulttól származik, érdemi indoklás nélkül elutasítják. Annak ellenére, hogy a hamis tanú élettársa már a vármegyei főkapitányságon is bevallotta – együtt voltak és abban a 15 másodpercben, míg ott elhaladtak csupán egy dulakodást észleltek. A párja ebből kerekített egy hat oldalas krimit.

Kérdésem – valóban nem sértett, hanem áldozat lettem – a hamis tanúskodás mártírja. S ki a sértett, ki az, aki ebben az esetben eljárhat, feljelentheti a rágalmazókat? Kérem sürgősen jelentkezzen az a magyar állampolgár, aki úgy érzi sértettje lehet az igazságszolgáltatás rendje elleni bűncselekménynek. Mély tisztelettel megköszönném a közreműködését,  a segítségét.

Egyébként ez a hetedik elutasító határozat. Volt három olyan személyeskedő jellegű, amit jobb, ha nem osztok meg idegenekkel. Majd egyszer azt írták, egy jogerős ítéletben elhangzott vallomásokat nem jogosultak utólag felülbírálni. Ez után ismét a hamis tanúkat mentegették – mondván ők csak a törvényes kötelezettségüknek tettek eleget, tehát nem vonhatók felelősségre. Igaz, hogy erre a hazugságra nem önként jelentkeztek, hanem valakik motiválták őket.

Minden jó tanácsot szívesen örömmel fogadok. Remélem ezzel a szösszenettel nem sértettem meg az igazságszolgáltatás rendjét. Ha mégis kérem ne habozzanak, jelentsenek fel.