AzAz  55 éves férfi azt ígérte, hogy pénzért cserébe még büntetőügyeket is befolyásolni tud

Az 55 éves férfi azt ígérte, hogy pénzért cserébe még büntetőügyeket is befolyásolni tud.

Nyomozást folytat a Központi Nyomozó Főügyészség azzal a Pest vármegyei 55 éves férfival szemben, aki valótlanul dandártábornoknak, esetenként titkosszolgálati vezetőnek adta ki magát, de gyakran hívta magát adó és jogi ügyekben jártas szakembernek vagy egyetemi oktatónak is.

A megalapozott gyanú szerint a férfi azt állította, hogy befolyásos embereket ismer, akik segítségével – pénzért cserébe – kedvezőbb eredményeket tud elérni különböző eljárásokban. A férfi a valóságban semmilyen befolyásos embert nem ismert, ennek ellenére néha még jogásznak is kiadta magát. Volt olyan ember, akivel sikerült elhitetnie, hogy kapcsolatain keresztül egy komoly bűntetőeljárásban el tudja érni, hogy csak enyhébb büntetést kapjon. Tőle négymillió forintot csalt ki.

A nyomozás során az ügyészség hat helyszínen folytatott összehangolt nyomozást, közel 50 hivatalos személy részvételével. Az ügyben eddig öt gyanúsítottat hallgattak ki, közülük az ügyészség eredményesen elrendelte három személy letartóztatását. Az eljárás további gyanúsítottjai az 55 éves férfi bűncselekményeinek elkövetését segítették.