Benjamin Netanjahu miniszterelnök a reptéren Görögországban 2020. január 3. Fotó: Youtube képernyőfotó

ujkelet.live

Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek és feleségének, Szárának a tervek szerint csütörtökön Olaszországba kell repülnie, de az utaztatásukért felelős El Al még nem talált pilótát és légiutas-kísérőket, jelentette a héber média.

A jelentkezés ma 14 órakor zárult le. A Walla híroldal és a 12-es csatorna értesülései szerint a pilóták nem voltak hajlandók pályázni, mivel ellenezik a kormány igazságügyi reformtervét.

Problémát okoz az is, hogy Netanjahuék ragaszkodnak a Boeing 777-eshez, azonban az El Al kérdéses flottája a koronaválságot követően még mindig nem üzemel teljes gőzzel.

A cég dolgozik a probléma megoldásán. Az utazásra a becslések szerint a nehézségek ellenére a terveknek megfelelően sor kerül.

Az El Al közleménye: ,,A miniszterelnök járatának legénységét még nem véglegesítették, többek között a 777-es flotta szakképzett pilótáinak alacsony száma miatt… Az ország fennállásának évei során az El Al fontos politikai küldetésekre repítette az államfőket, és szükség szerint a jövőben is ezt fogja tenni.”