Mint a parkolás miskolci Paganinije – az elbocsájtott légió küldözgeti a municiót -a vallomások válfajai

Tetszik tudni mindig is nagyrabecsültem az egyenruhásokat, a rendőröket a rendészeket, akik néha életük kockáztatásával minket védelmeznek, felderítik a bűnösöket és esküjük szerint elfogulatlanul , tárgyilagosan végzik a munkájukat.  Nem merném leírni, hogy megrendült a bizalmam irántuk. Inkább úgy fogalmaznék köztük is akad olyan aki túlbúzgóságában bízva az érintethetlenségében úgy gondolja neki mindent szabad. Mióta két ilyen miskolci rendész minden jogalap nélkül rámtámadt, – közülük egy már hasonló büncselekmények okán börtönben ül – ennek hat éve lesz egy folytában próbálom bebizonyítani az ártatlanságomat.  Támadóim és a bűnpártolásban jeleskedők egyrésze máig is szolgálatban áll.  Még az a személy is aki elsőként ért a posta elé és félórán át minden segítségnyújtás nélkül hagyta, hátrabilincselve a novemberi járdán üljek míg kiérkeznek a rendőrök és kiszabadítsanak. Miközben ő a szemközti mélygarázs külső kameráját manipulálta, hogy nyoma se maradjon az eseménynek.

Közben az állomány leszerelt, kiábrándult tagjai egyre több adalékkal, dokumentummal szolgálnak az ügyemhez. Sok a sértett, az oktalanul elbocsájtott személy, akik hozzám hasonlóan jogi úton próbálják a becsületüket visszanyerni. A múlt héten is volt egy tárgyalás Tiszaújvárosban. Személyiségi jogokra való hivatkozással írnám meg, hogy ki volt a felperes. Azt viszont nem titkolom el, hogy akadt egy bátor , bátor inkább vakmerő valaki aki elmondta, amikor rámtámadtak a posta előtt intézkedő rendészek a vezénylőben egyenesben követték nyomon a történteket. Tehát csak jók voltak azok a fránya kamerák, amelyekről bemondásra azt állították, éppen akkor elromlottak. Az illető aki ezt elárulta nem tagadta, hogy maga is látta a felvételt.  Majd a nyomozó azzal zárta az ügyet, a nekem tett nyilatkozatát az illető magánszemélyként, a magánvéleményét hangoztatta. Azóta tudom, hogy egy bűncselekmény esetében már kétféle vallomás is lehetséges, magán és hivatalos. Hogy mikor melyik a mérvadó azt meg a zsaru dönti el, melyik tetszik neki, melyik illik jobban a prekoncepciójába.

A képet is a volt rendészek küldték. jómagam mint a parkolás miskolci Paganinije röstellem, de így sosem állnék le bármennyire is sürgős a dolgom.