Rossz ötlet volt – nem elcsábulni – a spagetti elmegy, a cola langy – a számla elkallódott

Elcsábultam. Mindenkivel megesik az ilyesmi. Ha a székesfővárosban van dolgom igyekszem egy nappal előbb fel-le utazni. Igyekszem pontos lenni.  Így aztán most is beterveztem, a MOM parkba a Bajor sörözőben kötök ki, ahol mindig van borcsleves és pankómorzsás sertésmáj.

Mikort ez csörög, ráz, villog mehetünk a kajáért.
Igaz nem sütötte meg a számat
Azt kell mondanom, finom volt
Ott hátul szembe a langy elől a hűvös

Erre gyúrtam egy hete majd a VaPianoba mentem. Amíg a Váci utcában voltak rendszeresen  látogattam őket mivel ott jellegzetes tényleg olaszos volt a kínálat. Egy hirtelen jött gondolat s máris az olasz étteremben találtam magam. Akik régebben már jártak ott megtapasztalhatják micsoda változáson mentek át.  A kínálat a régi a minőséggel sem volt gondom viszont a kiszolgálás elég döcögös.  Valamikor ezekben a  exkluzív tésztazabálókban mindenkinek a szakáccsal kellett egyezkedni. Ott álltunk a serpenyője fellett és dirigálhatunk.  Mondhattuk több fokhagymát, chillit és az asztaloknál még korlátlanul beteríthettük sajttal. Macerás volt ott állni, de ez volt az igazi transzparens látványkonyha.  A tészta kicsomagolásától a bekeverésig mindent láttunk. Közben már csorgathattuk a nyálunkat.

Nos, ezt már elfelejthetjük. Újítottak. A pénztárossal,  Flórával kellett közölnöm, hogy mit is szeretnék. Majd adott egy olyan mobiltelefonrea hajazó kütyűt és mondta majd ezzel megkapom a rendelést. S kitette a langyos colámat. Reklamáltam, hogy ez még nem elég meleg. Válasz – elromlott a hűtő..

Vette a lapot, ajánlotta , hátul jó kétszáz méterre találok jégkockát. Majd leültem és már is hiányzott a rántott máj. A petrezselymes , sűlt almás pankómorzsás finomság.

Eszembe jutott, hogy blokkot nem kaptam, kértem adjon egyet emlékbe. Nem találta, pedig kereste, sajnálkozott , de elkallodott. Persze, hogy a főnökasszony felfigyelt rám, kíváncsi let ki ez a kekeckedő. Megismételtem, hogy a cola  ihatatlan – a főnöknő intézkedett adjon egy másikat a hidegből – ez meg menjen a selejtbe.  Figyelem kiderült, Flóra a pénztáros elfelejtette – hogy a hűtőnek csak az eleje rossz.  Ahonnan a kezembe nyomta a langyot ugyanott volt a jeges is.  Erről ennyit.

Nem kellett volna elcsábulnom….