Pánik TLV-ban: Egy csótány miatti kiabálás terrortámadás gyanújához vezetett

Pánik TLV-ban: Egy csótány miatti kiabálás terrortámadás gyanújához vezetett

Új Kelet online

máj 28

Csak Izraelben: Zűrzavar tört ki szombat este a tel-avivi Dizengoff Cafe-ban, aminek következtében több vendég orvosi ellátásra szorult, jelentette a 12-es csatorna.

Az egész a kávézó melletti szomszédos bárban kezdődött. A bár egyik vendége észrevette, hogy egy csótány közeledik feléje, és azt kiáltotta, hogy ,,csótány”. A szomszédos Dizengoff Cafe vendégei azt hitték, terrortámadás van, és elkezdtek menekülni a helyszínről, miközben asztalokat borítottak fel, és nagy felfordulást okoztak.

,,Ez volt a legfélelmetesebb dolog, ami valaha történt velem” – nyilatkozta a Makó-nak egy szemtanú, aki a kávézóban vacsorázott. ,,Egy mellettünk lévő étteremben történt, és hirtelen sikoltozás kezdődött, az emberek asztalokat borítottak fel, és körülöttünk mindenki sikoltozni kezdett, rohangáltak és egymást taposták. Sok pohár összetört, és az emberek ráestek az üvegre, és megsérültek a túlzsúfoltság miatt.”

Egy nyolc hónapos terhes nő elbújt a mosdóban, és csak néhány perc múlva jött ki, amikor kiderült, hogy nem terroristáról, hanem csótányról van szó.

„Nem hibáztatom azt a lányt, aki egy csótány miatt sikoltozott, egy normális országban ez humorral veszik. De ez lecke az embereknek, hogy legyenek visszafogottak és értsék meg, mi történik körülöttük, mielőtt sikoltozni kezdenének az utcán. Most hagytam el a Maccabi sürgősségi központját, mert ellenőriznünk kellett, hogy minden rendben van-e a terhességgel.”

Egy másik szemtanú szerint ,,az emberek megijedtek a sikolyoktól, és asztalokat forgattak fel minden irányba. A zűrzavar miatt sérülések is voltak, láttam egy férfit véres arccal, sokkot kapott. Két fiatal lány ült egy kávézóban véres lábbal. Legalább öt rendőrautó, mentőautó, mentős robogók érkeztek. Borzalom”.

A helyszínre kiérkező rendőrök távoztak a helyszínről, miután kiderült, hogy csupán pánik okozta zűrzavarról volt szó.