Ebösszeírás – Több tízezres bírság is járhat a mulasztóknak

 

 

Aki eddig még nem tette meg, július 31-ig még kitöltheti és beküldheti, vagy személyesen is leadhatja a Városháza ügyfélszolgálatán az idei ebösszeírás adatszolgáltató nyomtatványát. Aki tart kutyát, de nem tesz eleget az adatszolgáltatási kötelezettségének, akár több tízezer forintos bírságot is kaphat. A cél azonban elsődlegesen nem a büntetés, hanem az ebtartással kapcsolatos, naprakész és valós adatok összegyűjtése.

Az ebösszeírást július 1-től július 31-ig végzi el jogszabályi kötelezettségeinek eleget téve Miskolc MJV önkormányzata, az összeírásban a Miskolc közigazgatási területén tartott kutyák adatait gyűjtik össze, nyilatkozniuk pedig az ebtartóknak kell. Az ehhez szükséges adatlap letölthető a www.miskolc.hu internetes oldalról, az E-önkormányzati portálról, és ezen közlemény csatolmányaként is lementhető, PDF formátumban. Személyesen pedig a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, a Városház tér 8. szám alatt kérhető, nyomtatott formában a dokumentum hivatali időben, hétfőn, kedden és csütörtökön 8:00 és 16:00, szerdán 8:00 és 17:30, pénteken pedig 8:00 és 12:00 óra között.

Minden kutya esetében külön adatlapot kell kitölteniük az ebtartóknak, amelyet postai úton a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 3525 Miskolc, Városház tér 8. sz. alatti postacímre küldve, elektronikusan az ebbejelentes@miskolc.hu címre továbbítva, személyesen a központi ügyfélszolgálaton erre a célra kihelyezett gyűjtőládába helyezve, vagy az E-önkormányzati portálon keresztül (KAÜ azonosítást követően) a https://mo.hu/szuf_ugyleiras?id=247f5d07-947e-4215-8f40-d257be0829f5&_n=miskolc_-_ebtartas_bejelentes__megszuntetes_es_ebosszeiras link használatával küldhetnek be.

A korábbi ebösszeírás során bejelentett kutyákat ismét be kell jelenteni – aki ezt elmulasztja, akár minimum harmincezer forintos bírságot is kaphat.