Benjámin Netanjahu miniszterelnök bejelenti a reformterv befagyasztását 2023. március 27. Fotó: YouTube

ujkelet.live

Benjámin Netanjahu miniszterelnök szombaton délután a Siba Orvosi Központ sürgősségi osztályára érkezett, miután mellkasi fájdalomra panaszkodott, közölte a média. Felesége, Szara és kisebb fia, Avner vele mellette vannak.

Magánorvosa, Dr. Cví Berkovic is megérkezett a kórházba. A 12-es csatorna szerint az orvos kissé feszültnek tűnt, de azt mondta, hogy a miniszterelnök állapota ,,jó és stabil”.

A Miniszterelnöki Hivatal közölte, egy Netanjahu tegnap a Kineretnél volt a hőség idején, ma pedig enyhe szédülésre panaszkodott.

A Sibában végzett kezdeti vizsgálatok nem találtak rendellenességet, és az első értékelés szerint kiszáradásról van szó. Az orvosok javaslatára Netanjahun további rutinvizsgálatokat végeznek.

A riportok szerint Netanjahu arra kérte csapatát, hogy kesszáriai villájából konvojjal szállítsák kórházba, és az út alatt teljesen eszméleténél volt. A miniszterelnököt a Sabak belbiztonsági szolgálat személyi biztonsági osztályának mentőápolója látta el először, és ők szállították kórházba.

Jáir Lapid ellenzéki vezető Twitteren kívánt jobbulást a miniszterelnöknek.

Tavaly jom kippur végén, Netanjahu a Sáárei Cedek sürgősségi osztályára ment. Mint kiderült fájdalmat érzett a mellkasában, miközben a zsinagógában tartózkodott.