Markovics Zsolt főrabi vendége lesz Juhász Ferenc atya , esperes  – folytatódik a zsidó múzeum baráti körének rendezvény sorozata

 

 Vége a nyári szünetnek. Folytatódik a miskolci zsidó múzeum baráti körének a rendezvénysorozata. Legközelebb augusztusban 29.-n kedden délután öt órakor találkozunk és egy sokak által feszegetett kérdést járunk körbe. Nem is gondolnánk, hogy ebből mennyi újabb érdekesség kerekedik ki a történelmi egyházak szokás rendjében.

A zsidóságnak a biblia szerint a hetedik nap a szombat ,  amikorra a Teremtő megalkotta a világot. Percre pontos a sábbát bejövetele már  pénteken esténként. Hogyan számoljuk ki, borús időben amikor nem látni a csillagokat. S adódik a kérdés, hogy ahány történelmi egyház annyiféle az a bizonyos  világ teremtését követő pihenő nap. Általában ez péntektől vasárnapig terjed. A kereszténység számára ez a vasárnapot .

 

Bizonyára az is érdekes, hogy a hetedik napnak milyen szabályai törvényei vannak, s ezek vallásonként miként változnak. A teljesebb világlátás kedvéért Markovics Zsolt miskolci főrabbi vendége   lesz Juhász Ferenc atya ,  pápai káplán, főszékesegyházi kanonok, esperes, főszentszéki bíró, pasztorális helynök.

Szokás szerint érdemes előre bejelenteni a részvételt. Elérhetőségünk info@szantograf.hu vagy a  tamas.buzafalvi@outlook.com  e mail címen  és  a +3620 914 70 14 -es telefonszámon akár SMS – ben is.