A 282. ezred tartalékos tüzérzászlójának katonái sajátosan köszönték meg a gyerekeknek a bátorító rajzokat 2023. október 17. Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Avi/ujkelet.live

Vaskardok déli front: Helyi idő szerint este fél 8 körül és 8-kor megszólaltak a szirénák Tel Aviv nagyvárosi területén és az ország középső részén. Egy húszas éveiben lévő férfi súlyosan megsérült Holon közelében, amikor autójából kiszállva fedezéket keresve a csatornába esett.

  • Tegnap négy sorozatban lőtték Gázából Tel Aviv nagyvárosi területét (Gus Dan) és az ország középső részét.
  • Bár rakétazáporként írják le ezeket a támadásokat, valójában arról van szó, hogy kis számú rakéta kilövésével a fél országot fedezékbe küldik.
  • A Hamász készülve az elhúzódó háborúra tartalékol a rakétáival.

Korábban a dél-izraeli Szderotra kilőtt rakéták egy házba és egy autóba csapódtak bele, sérülés nem történt.

Nagyon pozitívnak tekinti a hadsereg a Gázai övezetben várható szárazföldi offenzívához behívott tartalékosok magatartását.

A 252. Sinai tartalékos hadosztályban a tartalékosok mintegy 120%-a jelent meg, ami azt jelenti, hogy sokan hivatalos behívó nélkül is megjelentek a gyülekezési pontokon.

A katonaság elmondása szerint az elmúlt napokban több mint 300 000 katonát mozgósított, közülük sokat a gázai határnál vetettek be, miközben a hadsereg „összehangolt légi, tengeri és szárazföldi támadásra készül”.

Riport: Palesztin források arról számoltak be, hogy a Hamász politikai szárnyának vezetőjének, Iszmail Hanijének 14 családtagja halt meg egy izraeli légicsapásban a Sejk Radwan negyedben, Gázavárosban.

Hanije Katarban tartózkodik.

A Hamász terroristái lemészároltak egy teljes családot:

Északi front: A hadsereg újabb csapásokat hajtott végre a Hezbollah terrorszervezet dél-libanoni posztjai ellen, válaszul a támadásokra. A Hezbollah ma hat irányított páncéltörő rakétát lőtt ki a határ menti izraeli közösségekre és katonai posztokra, két tartalékos katonát és egy civilt megsebesítve. Két rakétát és egy drónt is indítottak Izrael északi részére.

,,Ez egy háború az otthonunkért, a civiljeinkért, a szuverenitásunkért, az elrettentésünkért és a létezésünkért” – mondta Herci Halevi vezérkari főnök az Északi Parancsnokság tisztjeinek, a folyamatban lévő háborúra utalva Gázával.

„Ha a Hezbollah hibát követ el – megsemmisül”.

Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők a háború október 7-i kezdete óta 440 keresett palesztint tartóztattak le Júdea és Szamária-szerte, közülük 220 a Hamászhoz köthető. Az elmúlt nap folyamán 51 hamászos operatívot fogtak el, köztük több magas rangút.

Csúcstalálkozó: Joe Biden amerikai elnök holnapi látogatása alkalmával mintegy öt órát fog tartózkodni Izraelben – jelentette a 12-es csatorna.

Ezután Ammanba indul, ahol találkozik II. Abdullah jordán királlyal, majd részt vesz egy négyoldalú csúcstalálkozón, amelynek Abdullah ad otthont a Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök jelenlétében.

A tévériport szerint a konferencia deklarált célja a palesztinoknak nyújtott humanitárius segítségnyújtás folytatása.

Foglyok: A hadsereg eddig 199 családot értesített arról, hogy szeretteiket elrabolták és Gázába hurcolták.

Adatok: A meggyilkoltak száma a háború kezdete óta Izraelben több mint 1400, közülük 301 katona és 54 rendőr, a sérülteké pedig 4229, közülük 344 van jelenleg kórházban. 936 meggyilkolt civilből 615-öt azonosítottak. A Hamász terroristái olyan borzalmas dolgokat tettek áldozataikkal, melyek megnehezítik azonosításukat.

A Hamász vezette gázai egészségügyi minisztérium 2837 halottról és legalább 1200 sérültről számolt be. Az izraeli hadsereg megölt mintegy 1500 terroristát Izraelben.