Szimpátia tüntetés a béke mellett – a keresztény történelmi egyházak kiállása Izrael mellett – a Pápa felhívása , imádkozzunk  a gyilkos  háború ellen

Városunk keresztény egyházainak vezetői Markovics Zsolt főrabbival együtt fohászkodtak a világ békéjéért.  Elég hirtelen jött felhívás így is több mint félszázan gyűltek össze a Hősök terén, hogy a püspökök közös imádkozásra kérjék híveiket a közel-keleti háború mielőbbi befejezéséért. Jó volt látni, megható volt az aggódás a résztvevők körében, hogy felekezetekre való különbözőség nélkül elfogadják a Pápa felhívását: böjttel és imádsággal érjük el az Örökkévaló áldását a béke megteremtésére úgy Izraelben, mint az orosz ukrán testvérháborúban.

Miskolc főrabbija a város szerény létszámú sok szörnyűséget megélt zsidósága nevében hálásan megköszönte a testvéregyházak szolidaritását, együttérzését, kiállítását Izrael állam honvédő háborúja mellett.

Mivel nem valami politikai demonstrációra készültek fejtörést okozott a rendőrségnek, hogy későn értesültek a rendezvényről. Eszükbe sem jutott, hogy megakadályozzák, ám ajánlják, a jelenlegi feszült helyzetben ajánlatos bejelenteni előre, így a résztvevők biztonságára kellőképpen ügyelhetnek. Ezt mindenkinek érdemes megszívlelni.