A háború első napja – a gyilkos terrortámadás pillanatai – Izrael konzulja küldte  a képeket

Dr. Hunyadi László Izrael állam tiszteletbeli konzulja megküldte az októberi terrortámadás,a zsidó állam elleni háború első napjának képeit. Köszönjük.

 Sok szemszögből készült felvételek. Zsidók és palesztin fotósok kattintották, többségében amatőr módon, okos telefon kameráján át rögzültek a pillanatok. Senki nem gondolta, hogy a képernyőre vetült cselekmények hirtelen a világtörténelem emlékezetes fotóivá válhatnak. Sokan puskával, géppisztollyal a vállukon, vagy a nélkül, a ravasz helyett a masina gombjait pattintgatták.  Maguk sem hitték, amit látnak, amit megélnek, rémálom volt, s csak várták az ébredést.

 Hogy miért kell ezt nekünk megnézni, megbámulni és párás szemmel agyunk legközelebb elérhető szegletébe eltárolni?  Mert ezek a szörnyűséges, mindannyiunk lelkét felkavaró képek egytől egyig alkalmasak a nyugalom megzavarására.

 Az egyre szűkülő világunkban elszabadultak a féktelen indulatok, egymást érik a barbár terrortámadások s mindez egy soha nem létezett és nem létező Isten nevében, hamis mártíromságot vállaló megtévesztett emberek műve.

 Világunk egyetlen Örökkévalója egyetlen igazhitű embert sem bíztat gyilkosságra, s nem várja el senkitől, hogy vallási vagy származási alapon háborúzzon egymással. Ilyen nem lehet, a világ urának teremtményei közül egy sem sajátíthatja ki magának a földünket.

Most fontolgatom, akad e olyan támogatóm, amely hajlandó ezeket a képeket felkasírozni. Ha megtennék a miskolci zsidó múzeum és kiállító teremben bárki megtekinthetné.

Akár úgy is, hogy íme, a háború első és utolsó napja címen. Isten van, akár Allahnak is nevezhetjük, megüzente a Pápával is, nincs olyan hittan, vallási törvény, amely mások leigázására biztatna.

Minden háború után a béke következik. S, hogy mielőbb vége legyen a keserű öldöklésnek és felszámoljuk a semmibe vezető gyűlöletet imádkozzunk együtt!

Ez nem lehet igaz
Nyílvános óvóhely – hamarosan megtelik
Szombat és vallási ünnep volt – ezt használták ki

Smoke is seen in the Rehovot area as rockets are launched from the Gaza Strip, in Israel October 7, 2023. REUTERS/Ilan Rosenberg TPX IMAGES OF THE DAY
Elfoglaltak egy izraeli tankot a határon át betörö terroristák
Kerítés a határon – buldozerrel secperc lebontották
Figyelem a kórházak gyorsan megtelnek – a kórtermekben a terroristák és a sérült civilek egymás mellett fekszenek. A zsidó mentősök , orvosok nem kivételeztek, sürgősségi sorrendben látták el a sérülteket.
Futnak a fiatalok, menekülnek a fesztiválról az őket üldöző gyilkos terroristák elől
Lopják a golfkocsit elviszik a túszokat, az ártatlan gyerekeket és idős embereket
Gáza – dicsekszik a rabul ejtett katonákkal
Ünnepelnek a terroristák