A katonai szóvivő elmondta, mi történt pontosan Gázában – lábon lőtték magukat a terroristák

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy fotó: YouTube

Avi/ujkelet.live

Vaskardok, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy szerda reggel angol nyelvű sajtónyilatkozatában feltárta, mi történt pontosan tegnap este, az Al-Ahli Baptista Kórháznál történt robbanás kapcsán.

,,18:59-kor a Palesztin Iszlám Dzsihád rakétákat lőtt ki egy temetőből, de az indítás sikertelennek bizonyult. A kórház előtti parkolóban tűz keletkezett, izraeli támadás esetén más azonosító jelek is lettek volna. Nincs szerkezeti sérülés. Minden fal sértetlen. A környéken nincsenek kráterek”.

,,Lehetetlen olyan gyorsan tudni, hogy mi történt, mint ahogy azt a Hamász állította, hogy tudta. Ez kellett volna legyen az első figyelmeztető jel”.

,,Hírszerzésünk szerint a Hamász ellenőrizte a jelentéseket, és teljes bizonyossággal tisztában volt vele, hogy a Palesztin Iszlám Dzsihád sikertelen rakétaindításáról van szó, majd elindított egy globális médiakampányt, odáig menve, hogy az áldozatok számát jelentősen megnövelte”.

,,A térségben nem volt izraeli támadás sem a tengeren, sem a levegőben, sem a szárazföldön. A kórház közelében lévő területről indításokat észleltünk. Két videó mutatja be a sikertelen kilövést, amely a kórház épületénél landolt”.

A szóvivője bemutatott egy terroristák közötti beszélgetést, amelyben elismerik, hogy a lövöldözést a temető területéről indított rakéták okozták a Palesztin Iszlám Dzsihád részéről.

Hagari a külföldi újságírók kérdéseire válaszolva: ,,Igyekszünk folyosókat és biztonságos zónát kialakítani. Hírszerzés alapján támadunk és nem önkényesen”.

Likvidálások: Az izraeli hadsereg az elmúlt egy nap során megölt további két Hamász-parancsnokot Gázában: Muhammad Awdallah, a Hamász Gázaváros Dandárjának irányított páncéltörő rakétákért felelős vezetője volt és Akram Hidzsazi, a Hamász haditengerészeti erőinek egyik parancsnoka volt.

A likvidálások mellett a légierő megsemmisített több tucat célpontot, köztük a Hamász terrorszervezet főhadiszállásait, bázisait, irányított páncéltörő rakéta- és rakétakilövő állomásait, valamint katonai infrastruktúrát, amelyek egy része alagutakat is tartalmazott.

Felvétel a legutóbbi légicsapásokról