Bevetették a preciziós lézeres aknavetőt – célra vezéreli a gránátot

Az izraeli hadsereg GPS és lézer segítségével vezérelt lövedéket lőtt ki a Hamász egyik állására, ahonnan rakétákat indítottak a terroristák Izrael felé.Ez volt az első alkalom, hogy éles bevetésen vett részt az Iron Sting.

Az izraeli légierő nemrég nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin azt látni, hogy első alkalommal veti be az Iron Sting néven elhíresült csúcstechnológiás fegyverrendszerét. A Maglan nevű egység arra használta a fejlesztést, hogy leszedje a Hamász rakétaindító állását a Gázai övezetben – adta hírül az NDTV.

A bevetésről az X-en tett közzé egy videót az izraeli légierő, amelyen azt látni, hogy a 120 mm-es lövedék becsapódik a Hamász által működtetett célpontba.

Az Iron Sting egy 120 mm-es aknavetős rendszer, amelynek lövedékét GPS és lézeres vezérlés segít célba juttatni. Az Elbit Systems által kifejlesztett fegyvernek 1-12 km a hatótávolsága, az izraeli Védelmi Minisztérium pedig 2021-ben mutatta be.

Jerusalem Post szerint az Iron Stinger nyílt terepen és városi célpontok ellen is be lehet vetni, miközben a precíz célzás lehetővé teszi, hogy városi környezetben minimalizálják a járulékos károkat.