Csák János a kórházban fotózkodott Vidnyánszky mellett

A Nemzeti Színházban balesetet szenvedő színészek állapotáról tájékozódott a helyszínen.

Nagyjából abban az időben, hogy kijött a hír: Csák János nem fogadja el Vidnyánszky Attila lemondását a Nemzeti Színház éléről, a miniszter Facebook-oldalán megjelent egy fényképes dokumentáció, amint a pénteki Rómeó és Júlia előadásán balesetet szenvedő két színész állapotáról érdeklődik a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján. A minisztert a kórházi vizitre elkísérte Vidnyánszky Attila is.

 

„Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota a szakszerű és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően folyamatosan javul” – áll a posztban, amelyből az is kiderül, hogy Csák Jánost Dr. Merkely Béla rektor és Dr. Bodzay Tamás, a Traumatológiai Klinika vezetője fogadta.

A Facebook-bejegyzésben tudatta Csák azt is, hogy a minisztérium azonnal gyorssegélyt ad mind a két színésznek.

Korábban mi is megírtuk, hogy a színészek a díszletről zuhantak le, a helyszínre érkező mentők ellátták őket. Arról egyelőre nem tájékoztatott a Vidnyánszky Attila vezette színház, hogy pontosan mi történt. Sajtóértesülések szerint a balesetet nem lehetett látni a nézőtéren, mert a díszlet mögött történt. A két színész a színpad és a kulisszák határán sérülhetett meg, akkor, amikor a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak több métert hátrafelé.