A férfi elrettentés céljából mesélte el történetét.

„Aki ebbe belecsöppen és belekostól a milliókba, ott esélytelen a leállás, az csinálni fogja” – mondja M. Sándor 37 éves egykori autópályarendőr, Nemzeti Védelmi Szolgálat oktatóvideóján, aki jelenleg korrupcióért kiszabott börtönbüntetését tölti.A férfi beszélt arról is, hogy egy idő után minden nap gyomorgörccsel kelt fel, és nagyon kemény időszaknak nevezte a lebukás és a börtönbekerülés között eltelt időt.

Az egykori rendőr egy ponton sírni kezd, és arról beszél, hogy a kislánya azt üzente neki a börtönbe, hogy ha szereti, akkor most azonnal jöjjön haza.

A rövid videó a Nemzeti Védelmi Szolgálat megelőzési tevékenységének legújabb képzési csomagjának a része, amely oktatófilmeket, életút filmeket, prezentációkat és egy interjúkötetet tartalmaz. Mindezek közül a legérdekesebbek az ún. életút filmek, amelyek egykori munkatársak beszámolóin alapulnak, akik jelenleg jogerős ítélet alapján büntetésüket töltik korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt.

„A képzési csomag célja, hogy a pályakezdők számára olyan elkerülendő/követendő mintaként szolgáló eseteket mutasson be, amelyek során az egyén a saját felelősségét felismerve dönthet a korrupció ellen és védheti meg integritását, lelkiismeretét és becsületét munkája során” – írja közleményében a szolgálat