Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki hamisan vádolt meg egy embert a “lúgos támadás” ügyében A Pesti Központi Kerületi Bíróság hamis vád bűntette miatt – nem jogerősen – 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélt egy különös visszaeső terheltet, aki 2017 májusában valótlan nyilatkozatot juttatott el a “lúgos támadásként” ismert büntetőügyben eljáró védőnek.

A férfit kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, egyúttal elrendelték vele szemben a más ügyben jogerősen kiszabott 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását – közölte Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

Mit nem adnék,  ha jogállam itt helyben is  funkcionálna, ha nálunk is ilyen törvény lenne.  Ha a  részrehajlás nélküli , pártatlan igazságszolgáltatás  mindenki számára elérhető lenne. Tudnám értékelni, ha megyénkben is büntetnék a hamis tanúzást , ahelyett, hogy törvényileg  támogatják. Esetem lehet,  kirívó , de igaz történet, s annyira még nem szakállas, hogy el tudnám felejteni.

Szabó Krisztián és Tóth Tamás.

A két miskolci rendész – névszerint Szabó Krisztián és Tóth Tamás egy teljesen alaptalan közúti intézkedés során erőszakkal akarták aláíratni velem a feljelentő lapot.  Akkoriban ugyanis nem rendelkeztek hitelesített  kép és hangrögzítővel így a rendészet vezetője szerint a rendőrség csak akkor fogadta el tőlük a szabálysértési feljelentést,  ha az elkövető írásban elismerte. Mivel a kezembe tuszkolt tollat nem fogadtam el felkarjaimat lefogták  , kezeimet hátrabilincselték majd a fejemet a küszöbbe verve  levittek a földre és kizsebeltek.

Majd mint akik jól végezték a dolgukat felhívták a bevetési csoportot és segítséget kértek egy személy igazoltatásához miközben már minden okmányom náluk volt. Elhiszik, mert el akarják hinni, hogy két ilyen izmos rendész nem képes visszatartani egy hetven éves embert , mármint engemet, aki teljesen együttműködő voltam az intézkedés során, saját elmondásuk szerint is.

Bizonyítás a posta előtt, amikor Szabó videóra mondja, lefogtuk a felkarjait és erre pisztolyt rántottam. Ez a mesebeli produkció.

Aki ebben kételkedik nézze meg az ide feltöltött videót, amelyet nem sikerült eltüntetniük. A szemközti mélygarázs külső kamerája tökéletesen rögzítette a történteket. Ez volt 2017 novemberében.Természetesen egy volt városi vezető, aki  a hír hallattán arra utasította a rendőrséget, magát a vezetőjét, hogy a két rendészt védjék be és minden áron engem hozzanak ki bűnösnek, aki rájuk támadt és el akarta hagyni a helyszínt. Nem ment könnyen a hivatali hatalommal való visszaélés,  a nyomozás félrevezetése mivel minden fellelt tanú ártatlanságom mellettt szólt. Ehhez kellett egy kiadós antiszemitizmussal fűszerezett lejárató kampány a médiában.

Így aztán  Búzásné Faragó Edit rendőr jobb híján rendelt két hamis felbujtott tanút a rendészet vezetőjétől. A képen látható Soltész Edina bizonyára alaposan motiválva lett mert csodálatosan túljátszotta a szerepét. Például a bíróságon azzal mentegetözött, nem látott semmit, de másnap a trafikjában megkérdezte a fiúktól mi is történt a nagy posta előtt. Azt is hozzá tette, nem akart tanúskodni, mert senkinek nem akar rosszat,( nem is az a tipus) de ő látott engem ott hosszú világos klasszikus Colombo ballonban, ahogyan félrehajtom a kabátomat és a farmerom hátsó zsebéből pisztolyt rántok a rendészekre. Még a puffanást is hallotta, ( a rendészek meg süketek lehettek mert ilyet ők sem mertek hazudni)  félelmében gyorsan elment a Kazinczi utca írányába.

A rendőr és a bíró előtt ott volt a rabosított fotóm, rövid barna dzseki és nem farmer. Persze a tények senkit nem zavarhattak össze mert az igazságszolgáltatáson úgy ment át ennek  a hamis tanúnak az  összes hazugsága mint a kés a vajon.

Mivel az ítélet megszületéséig nem volt lehetőségem a névtelen tanú megismerésére csak utána találtam meg a nevét a közösségi portálon ezzel a fizimiskájával. Meglepetésemre kiderült, a hölgy nem más mint egy régi ismerősöm Kisvárkonyi Csaba élettársa. Az az ember,  akivel az elmúlt négy év során gyakran megosztottam ezt a rémtörténetemet. S , Csaba egyetlen egyszer sem mondta azt, hogy ismeri ,  együtt jártak arra éppen akkor.

Ám most telefonon – rögzítettem – elárulta igen együtt jártak  arra akkor , de már csak annyit láttak, a földön fekszem és a hátamon térdelő két egyenruhás kizsebel.  Becsületére legyen mondva Csaba nemrégiben ugyanezt ismételte meg a vármegyei kapitányságon Tóth Viktor alezredesnek. Aki innentől lefagyott a nyomozásban.

Majd Csaba  figyelmeztetett, hagyjam békén a párját mert pórul járok, meg különben ezt a meccset mi ketten játszuk le. Mármint Edinával. Ezekután a krimiolvasók úgy gondolják, a rendőrség ilyenkor összehoz minket egy szembesítésre, ahol mindenki elmondhatja mit miért is állított eskű alatt. Nos, mindenkit ki kell ábrándítanom, Tóth alezredes ezt máig sem tette meg. Miért is nem. Nekem még nem árulta el.

Mert ugye akkor már felvetődhet a kérdés, a két felbujtott tanú miként is került a rendőrség látókörébe, hogyan rendelték meg őket a miskolci kapitányságon. Meg ugye miután a kettes számú már a törvényszéken felsült , kiderült minden szava hazugság kizárták a tárgyalásról. Jó kapcsolatainak köszönhetően – Petroczi Attila postás és játék vezető idáig mégis megúszta a hamais tanúskodást. Mert az itteni törvények lazábbak mint a fővárosban.

Az ügyészség már egy pár alkalommal kérte az ügy felülvizsgálatát, Kovács László Csaba és az általa delegált hamis tanúk vallomásának az ellenőrzését. Ám a rendőrségen a következő indokkal utasították el a beadványaimat. Minden nyomozás nélkül.  Például azért mert már a fél világot feljelentettem meg egy állítólagos betegségem okán nem kell velem foglalkozni. Volt olyan is amikor azt írták, hogy bár sérült az igazságszolgáltatás rendje, de ennek nem vagyok a sértettje – ami közvádas ügyekben nem igaz – és ezért utasítják el a feljelentésemet. Majd volt olyan is, hogy az alezredes úr kitalálta, neki nincsen joga egy jogerős bírósági ítéletben elhangzott vallomásokat felülvizsgálni.

Kár, hogy az ügyészség amikor erre megbízást adott számára nem tudtak erről. A csúcs persze az volt, amikor kiderült a rendészet vezénylőjében is rögzítették a támadásomat és egy ottani dolgozó aki ezt látta megerősítette nekem és a rendőrségen.  Mi történik erre, az alezredes úr simán rámondja a vallomásra, ez magánvélemény, figyelmen kívül hagyható. Máig sem tudom , hogy létezik e ilyen kategórizálás a vallomások között, s milyen lehet a hivatalos, talán közjegyző előtt kell nyilatkozni?

Itt a másik a kettes számú tanú, akit a törvényszéken kizártak. Azzal mentegették, hogy időmúlás okán lehetett ennyire zavart. A nevetséges az, hogy a derék vállas sportember a vallomását rögtön a történtek után videóra mondta.  Esetében külön kúriozum, hogy miután nem a rendőrnő által kitalált koncepció szerint mesélte el a sztorit, ő az aki egy kést látott megvillanni a kezemben bezárkozott a vizsgálóval, a gyermek meghallgató szobában. Ott ahol nem sejtették, hogy folyamatosan ment a felvétel, így aztán ez a 37 perces lemez már az ügyészség elől is eltünt.

Figyelem, esetemben még több paranormális jelenség is történt az igazságszolgáltatás berkeiben.  A rendőrnő azzal magyarázta a felvétel eltünését, hogy a rendszergazda nem találta érdemesnek az átmásolását. Majd az is a bíróságon derült ki, hogy a mélygarázs felvételéből azért hiányzik egy fontos részlet mert a rendőrségnek nem volt elegendő nagyságú adathordozója átmásolásra.

Persze a bírónő is produkált egy két aranyköpésnek beillő állítást – például azzal mentegette a támadóimat, hogy ugye a rendésznek is lehetnek rossz napjai.  Az ég adná, hogy ezt a precedens értékű állítást már is törvénybe foglalnák, kiterjesztve egyéb  foglalkozásokra, akár a kéményseprőkre és a mozdonyvezetőkre is….

S, hogy ne felejtsem,  ebben a városban a hamis tanúzás azért sem büntetendő mert az alezredes úr szerint a vallomástétel törvényes kötelezettség. Ami ugye akár igaz is lehet, de ez nem zárja ki, hogy Petroci-  Soltész páros  orbitális  hazugságai, rágalmai okán  egyszer csak felelőséget vállaljon a bíróságon.

Már csak azért is mert támadóim közül Szabó Krisztián most küldött elektronikus levelében nemcsak kioktat, de elárulja leleplezi Kovács László Csabát. Kijelenti a tanúkat ő szervezte, kerítette, s a rágalmazó személyiségi jogaimat sértő sajtóközleményeket is ő agyalta ki, a nyomozás félrevezetésére. Nekik tilos volt nyilatkozni, ők csak a fotózáshoz pozóltak.

Végül ezért egy ebédmeghívást kaptak. Elismerésül. Végül is most Szabó Krisztiánt kell feljelentem, mi másért mint a mentőkörülmény elhallgatása címén.

 

Szóval így néz ki egy klasszikus Colombo ballon – Soltész Edina vizíója szerint.  Hogy ne csak őt bántsam, a rendőr és a bírónő is látta ezt a képet. S nem kérdezték meg, hogy mennyire klasszikusan Colombos  ez a kabát.