A polgári év utolsó Zsidó Múzeum Baráti Kör rendezvénye nagyon sikeres volt, Dr.Szekeres Béla régiségszakértő mutatta be régi levéltári dokumentumait, mely múzeumunkban is immár megtekinthető.Megjegyzem, ebben a hónap dupláztunk, a baráti kör megelégedettségére.
Tudni kell, hogy barátom saját gyüjteményét szerkesztette és ajánlotta fel a múzeumnak.  Csupán érdekességként kiemelném, hogy itt látható egy Miskolcon a világháború utáni egyházi esketés igazolása.  Régimódian még kézzel írott, mostanában a rabbik ezt már  egy előrenyomtatott formalapon állítják ki és az ősi arámi nyelven. Mi sem természetesebb, hogy az érdeklödök kiváncsiak voltak mi olvasható ezen az okmányon. Tulajdonképpen hagyományosan ” zuzában”  – ez egy ősi pénznem – számolták ki a hozományt. Ebben az írásban szerepel, hogy a vőlegény milyen módon köteles ellátni a mennyaszonyt minden földi jóval ékszerrel, étellel, itallal és még a házastársi kötelezettségek is benne foglaltatik. Mindenkinek ajánlom, hogy akiket érdekelnek az olyan iratok, okmányok a múltszázadból, amelyek meghatározóak voltak elődeink életében az most látogasson el a kiállítóterembe. Nézze meg azt a félszobát amelyet most Szekeres doktor úr hozzáértő szakmaisággal tervezett és szerkesztett össze.
Dr. Szekeres Béla – hála és köszönet , elismerés jár a munkájáért . saját költségén állította és szerkesztette össze a gyüjtemény minden részletét , amelyekhez magyarázó szöveget is írt
Nagy érdeklödés kisérte az előadást jelen volt az örkormányzat jegyzője dr. Ignácz Dávid, Gecse Attila Prima díjas református lelkész, Deutsch Miklós a Miskolci zsidó hitközség elnöke, és Kis József a Nemzeti levéltár miskolci igazgatója . Itt jegyzem meg, hogy akiknek birtokában vannak olyan rekvizitumok, régi hivatalos iratok amelyek a múlt század hétköznapjait visszatükrözik mi átveszük, gondozzuk esetleg lemásoljuk és közzé teszük . Így került birtokunkba most egy sárga dávid csillag is amelyet valamikor már használtak is- e nélkül a zsidók nem mehettek ki az utcára.
Dr. Ignácz Dávid Miskolc város jegyzője és Dr. Szekeres Béla
Béla a vendéglátásról is gondoskodott

Ne feledjem, ez alkalommal Béla barátom pálinkával és maga sűtötte pogácsával vendégelte meg a baráti kör tagjait.