Fenyő-gyilkosság: rendőrt kellett hívni, Portik Tamás fia nekitámadt a bírónak

A kávé ugyan hideg volt, de így is ment belőle Póta Péter tanácselnök szemébe.

Az évtizedekkel ezelőtti, nagy port kavart Fenyő-gyilkosság tárgyalásának kezdete előtt Portik Tamás fia útját állta Póta Péter tanácselnöknek, amikor az megérkezett a tárgyalóteremhez a Fővárosi Törvényszéken. Szóváltásba keveredtek, a tanácselnök figyelmeztette a férfit, hogy menjen az útjából, ezután öntötte Portik fia a kávét a bíró arcába.

Egy újságíró közbelépett, nem sokkal később megérkezett a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést. Az Index azt írja, végül több rendőr kísérte Portik fiát az illetékes kapitányságra, tanúként pedig Portik volt anyósát is elvitték. Mindketten együttműködtek a rendőrökkel, a férfi kihallgatását az ügyészség intézi majd.

A tárgyalóteremben pedig Portik Tamás ismét kifogást emelt a védője ellen. Szerinte Vincze Tamás ügyvéd és közte komoly érdekellentét van (Vincze hónapok óta képviseli Portikot). Póta Péter tanácselnök arról beszélt, hogy Portik fia is apja védőjét kifogásolta, amikor arcon öntötte a hideg kávéval, amiből a szemébe is ment.

Portik szerint a bíró elfogult, ezért nem vezetheti többet a tárgyalást. Állítja, hogy a kirendelt védője megfenyegette, amiért feljelentette. Az ügyészség képviselője arról beszélt, hogy Portik már egy éve visszaél az ügyvédi meghatalmazásokkal, ezzel késleltetve a határozathozatalt. Ugyanakkor nem látják akadályát annak, hogy Vincze Tamás vagy a korábban kirendelt Danicz Linda elmondja a védői beszédét.

Vincze Tamás szerint nem lehetséges, hogy tovább képviselje Portik Tamást, olyan nagy a bizalomvesztés kettejük között, de az ügyvédi titoktartás miatt ennél többet nem mondhat. Az ügyvéd azt kérte Póta Péter bírótól, hogy mentse fel a kirendelés alól.

A 2019-ben indult perben Gyárfás Tamást, a Nap TV egykori tulajdonosát vádolják azzal, hogy előbb Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa, Fenyő János megöletésével, majd miután ő ezt nem hajtotta végre, Portik Tamáshoz fordult, aki a szlovák bérgyilkossal, Jozef Roháccal megölette Fenyőt. A vádlottak mindent tagadnak.