Avi/ujkelet.live

A háború 124. napja: A Jahalom elit harcmérnöki erők és a 98. hadosztály parancsnoksága alatt álló másik különleges egység rajtaütést hajtottak végre egy stratégiai földalatti alagútban, melynek hossza meghaladja az egy kilométert a dél-gázai Khan Juneszben, jelentette az Izraeli Védelmi Erők délután.

A lerombolása:

A hadsereg szerint a Hamász terrorszervezet magas rangú tisztviselői korábban az alagútban tartózkodtak, és túszokat tartottak benne. A csapatok az alagútban terroristákkal harcoltak, áttörték a páncélozott ajtókat és robbanóeszközöket hatástalanítottak.

Az alagút feltárása során számos helységet fedeztek fel, köztük egy rácsokkal körülvett fogdát, ahol a túszokat tartották, egy fürdőszobát és egy pihenőszobát, ahol a túszokat felügyelő terroristák voltak. Emellett az alagútban hírszerzési anyagokat és a Hamász terrorszervezethez tartozó fegyvereket is találtak.

Körülbelül 12 túszt tartottak az alagútban különböző időpontokban, közülük hárman visszatértek Izraelbe, a többiek továbbra is foglyok Gázában.

A Hamász terrorszervezet gyakorlata szerint ez az alagút is Khan Junesz polgári körzetének szívében épült, és hírszerzési becslések szerint több millió sékelt fektettek az építésébe.

A stratégiai alagút egy elágazó földalatti labirintus része, és egy néhány héttel ezelőtt feltárt alagúthoz kapcsolódik, ahol szintén túszokat tartottak fogva.

The post Videó: A hadsereg feltárt egy jelentős alagutat, amiben túszokat tartottak fogva first appeared on Új Kelet online.