Újabb példája a kitartásnak
 

Még a lelkeket mélyen érintő tragédia sem akadályozhatta meg, hogy pontosan egy hete megrendezzék az 5. Holt-tengeri maratont. Az esemény, amelyen a 6000 induló között külföldről is sokan vettek részt, egyedülálló látvánnyal szolgált az izraeli és a jordániai partot elválasztó sávon futóknak. Az eddigi hagyományokat követve ki-ki választhatott, milyen kategóriában indul: 5 ezren, 10 ezren, 21.1 ezren, 42 ezren vagy megbirkózik az 50 km kihívásával. Haim Katz, a turizmusügyek minisztere meg is jegyezte: “A Holt-tengeri maraton, amely ebben az évben a háború árnyékában került megrendezésre, a korábbiaknál is jobban szimbolizálja a test, a lélek és a szellem győzelmét. Ugyanezt remélem a nemzet egészére nézve is, hogy október 7-e mélységes válságát ragyogó fény kövesse, kezdve a túszok hazatérésével.” Képünkön: startol a maraton (fotó: Oren Alon)

Készült egy negyedórás videó is, amit megtekintve magunk is végighaladhatunk a Holt-tenger tájain, reggeltől estig, ide kattintva:

Magyarázat az időpontokhoz: Bevezető (0:00), A startnál (2:23), az 50 km-es verseny (3:58), A verseny végén – békés szombatot is kívánva (11:17), az útvonal grafikusan ábrázolva (14:09)