Avi/ujkelet.live

Vádat emeltek pénteken a 26 éves Dzsumaa Ibrahim Abu Ganima negevi lakos ellen az ellenség háborúban való segítése és terrorszervezetben való tagság miatt. Abu Ganimát körülbelül két hónapja tartóztatták le az Izraeli Védelmi Erők csapatai, miután megpróbált bejutni Izraelbe a Gázai övezetből. Abu Ganima nyolc évvel ezelőtt átlépte a gázai határt, és csatlakozott a Hamász katonai ágának kiképzéséhez. Többek között részleteket közölt az Izraeli Védelmi Erők déli bázisainak elhelyezkedéséről, megfigyeléseket végzett a határ mentén, és belement terrorcselekmények végrehajtásába.

Az ügyészség ellene benyújtott vádirat szerint 2016-ban Abu Ganima átlépte a határt a Gázai övezetbe, ahol találkozott a Hamász operatívjaival, és elmondta nekik, hogy érdekli a katonai szárnyba való besorozás, és a mártírrá válás.

Toborzása idején a Hamász operatívjai kihallgatásra vitték, három hónapig a Hamász-operatívok otthonában volt majd csatlakozott az alap katonai kiképzéshez. Később továbbképzésre küldték a Nukba-terroristákkal együtt, ahol kiképezték egy város megtámadására és egy katonai poszt elfoglalására.

Gázai tartózkodása alatt Abu Ganima megfigyeléseket végzett, és találkozott a Hamász operatívjaival. Ezenkívül vállalta a terrorista tevékenységek végrehajtására irányuló különféle javaslatokat, amelyek között szerepelt izraeli területen katonák elleni lövöldözős terrortámadás végrehajtása, visszatérés Izraelbe és csatlakozás az izraeli hadseregbe információk átadásának céljából a terrorszervezetnek, valamint további operatívok toborzása, és csatlakozás egy izraeli bűnszervezethez terrorista tevékenységek előmozdításához.

2021-ben Abu Ganimát két évre bebörtönözte a Hamász, mert nem tartotta be a rá vonatkozó korlátozásokat.

Az izraeli hadsereg csapásai miatt a börtön közelében, ahol 2023. december 7-én volt, az összes foglyot elengedték.

Három nappal később Abu Ganima megpróbált visszajutni Izraelbe, de az izraeli hadsereg erői letartóztatták és átadták a Sabak belbiztonsági szolgálatnak.

The post Vádat emeltek egy izraeli beduin ellen, aki csatlakozott a Hamászhoz és a nukbásokkal tréningezett first appeared on Új Kelet online.