Avi/ujkelet.live

A háború 127. napja: A libanoni média szombaton egy járműre mért csapásról számolt be a dél-libanoni Szidon városától északra fekvő Dzsadrában. A támadás körülbelül 55 kilométerre történt az izraeli határtól és körülbelül 20 kilométerre Bejrúttól. A Reuters hírügynökség szerint a Hamász terrorszervezethez közel álló palesztin személy túlélte az Izraelnek tulajdonított támadást és hárman személy meghaltak.

A Hezbollah terrorszervezethez köthető al-Mayadeen csatorna szerint izraeli repülőgépeket láttak a környék egén a támadás előtt. Az arab média szerint a támadás egy autó és egy motorkerékpár ellen irányult, az Al-Mayadeen csatorna szerint a támadásban ketten, az Al-Arabiya és a Sky News Arabia csatornák szerint hárman vesztették életüket, köztük egy civil. A Sky News Arabia szerint további öt ember megsérült.

Ellentmondó hírek érkeztek a támadás célpontjáról – al-Mayadeen jelentése szerint a támadás célpontja a Hamász egyik vezető alakja volt, akinek sikerült elmenekülnie. A libanoni Al-Akhbar újság, valamint a Sky News Arabia szerint a támadás célpontja a Hezbollah egyik tagja volt az izraeli határhoz közeli Aitarun faluból.

Egyes jelentések szerint a libanoni állítólagos izraeli légicsapás célpontja Baszel Szalah, a Hamász egyik operatívja volt, akit a terrorcsoport tagjainak toborzásával és irányításával bízták meg, többek között Júdea és Szamáriában.

A Hamász-egységet, aminek Szalah tagja volt, Azzam Al-Aqraa vezette, aki a múlt hónapban egy Bejrútban végrehajtott Izraelnek tulajdonított dróncsapásban vesztette életét, melyben a terrorcsoport politikai szárnyának helyettes vezetője, Száleh al-Aruri is meghalt.

Szalah állítólag évek óta részt vett Hamász-tagok toborzásában, még a gázai háború közepette is.

The post Izraelnek tulajdonított támadás Libanonban, a célszemély túlélte first appeared on Új Kelet online.