Avi/ujkelet.live

A háború 130. napja, északi front: Egy 47 éves nő közepesen súlyos és 15 éves fia súlyos sérüléseket szenvedett kedden a Hezbollah terrorszervezet rakétatámadása következtében Kirjat Smonában.

A fiút helikopterrel a Rambam kórházba szállították. Az izraeli hadsereg tüzérségi tűzzel válaszolt a feltehetően páncéltörő rakétatámadásra.

A Hezbollah azt állította, hogy támadása egy rendőrőrsöt célzott, melyet válasznak szánt a dél-libanoni falvak és civilek otthonai elleni izraeli támadásokra, amelyek közül a legutóbbi Tallusze faluban történt.

Riport: A New York Times jelentése szerint a gázavárosi Sifa kórház alatt talált alagutat a Hamász terrorszervezet széles körben használta katonai tevékenységeihez, és kétszer olyan hosszú, mint amennyit az izraeli hadsereg nyilvánosságra hozott.

Még egy riport: Izrael kiürítési tervet dolgozott ki a Gázai övezet partjai mentén a civilek számára és a napokban bemutatta Egyiptomnak, jelentette a The Wall Street Journal,

A WSJ szerint a terv 15, egyenként 25 000 sátrat tartalmazó helyszínt irányoz elő Gázában, Gázaváros déli szélétől délre a Rafahtól északra fekvő Al Mawaszi területéig.

A jelentés egyiptomi tisztviselőkre hivatkozik, mondván, Izrael arra számít, hogy a táborokat, amelyekben egészségügyi létesítmények is lennének, az Egyesült Államok és az arab partnerek finanszírozzák.

Júdea és Szamária: Az Izraeli Védelmi Erők, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a határrendészet harcosai az éjszaka letartóztattak 18 terrorista tevékenységekkel gyanúsított palesztint a Júdea és Szamária-szerte végzett terrorelhárító műveletek során.

Dzseninben három keresett személy letartóztatása és fegyverek lefoglalása mellett a mérnöki járművek feltúrták az utakat robbanóeszközök után kutatva.

Kalkíliában letartóztattak hét keresett személyt, az akció során egy terrorista megpróbálta elgázolni az erőket, a harcosok tüzet nyitottak rá és megölték.

Elismerés: 13 beduin állampolgár kapott elismerést egy rendezvényen, amelyet az Izrael Barátai Múzeumban tartottak Jeruzsálemben, amiért életüket kockáztatva embereket mentettek meg az október 7-i mészárlás során.

Az egyik ilyen történetről itt írtunk.

Az ország történetében először: Jichák Herzog elnök „polgári hősi jelvényt” fog adományozni október 7 hőseinek és hősnőinek – köztük a háborúban elesetteknek és megölteknek.

The post 2 sérültje van a Hezbollah támadásának, a Sifa alatti alagút, és elismerés first appeared on Új Kelet online.