Avi/ujkelet.live

A háború 130. napja Júdea és Szamária: Az Izraeli Védelmi Erők reggel közölte, hogy egy terrorista megpróbált civileket elgázolni a Gus Ecion-csomópontnál. Az izraeli erők hajtóvadászatot indítottak a terrorista után és lövéseket adtak le rá. A terroristát elfogták és átadták a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra. Az izraeli erők körében sérülés nem történt. A csapatok a terrorista járművének átkutatása során egy kést találtak.

Szamária: A Kan közszolgálati műsorszolgáltató este egy biztonsági forrást idézve arról számolt be, hogy mintegy húsz telepes a keményvonalas Jichar telepről lement a közeli Aszira al-Kiblija palesztin faluba, és köveket dobáltak, felgyújtottak egy palesztin járművet és megpróbáltak felgyújtani egy épületet. A faluban heves összecsapásokra került sor, palesztinok és zsidók kövekkel dobálták egymást. Letartóztatás nem történt.

Később a Kan arról számolt be, hogy zsidók Huwara faluban is felgyújtottak egy járművet.

Déli front: Az elmúlt nap során a 98. hadosztály folytatta műveleteit a dél-gázai Khan Juneszben, a 7. dandár harci csapatai megöltek több mint harminc terroristát, megszilárdították a műveleti irányítást a térségben és rajtaütéseket tartottak terror-infrastruktúrákban.

Khan Junesz nyugati részén az ejtőernyősök megöltek két terroristát, akik a civil lakosság leple alatt próbáltak mozogni. Az egyik terrorista fegyvert szegezett a hadsereg egyik páncélozott járművére, a csapat azonnal reagált és megölte a terroristát.

Ezenkívül Khan Junesz térségében a Határvédelmi Hadtest 414. hírszerzést gyűjtő egységének harcosai számos terroristát azomosítottak, akik motorkerékpáron robbanóeszközöket szállítottak. A harcosok egy drónt küldtek a terrorsejtre, hogy likvidálja:

A hadsereg továbbá csapást mért hamászos terroristák otthonában lévő két fegyverraktárra.

Mindeközben Gáza középső részén a Nahal-dandár megölt mintegy tíz terroristát az elmúlt nap során, beleértve egy terrorsejtet, mely páncéltörő rakétatámadásra készüt.

Videó: Palesztin menekültek ezrei költöztek Rafahból a Gázai övezet középső részére tegnap a térségben végrehajtott túszmentési akció után.

Északi front: Izraeli vadászgépek tegnap este csapást mértek a Hezbollah terrorszervezet posztjaira a dél-libanoni Talluszeh faluban.

Korábban a nap folyamán egy vadászgép lebombázta a terrorszervezet egyik épületét Blidában, míg ágyúzással megsemmisítettek egy megfigyelőállomást Khiamban.

A Hezbollah számos rakétát lőtt ki Izraelre hétfőn is, sérülésről nem érkezett jelentés.

The post Harcok, gázolási kísérlet, és összecsapások telepesek és palesztinok között first appeared on Új Kelet online.