MWC 2024: MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ÉS EMBERKÖZPONTÚ TECHNOLÓGIA
25.02.2024 Barcelona Mobile World Congress Messestand Deutsche Telekom AGEditorial use only in direct correlation with Deutsche Telekom AG. / Nur zur redaktionellen Verwendung im direkten Zusammenhang mit der Deutschen Telekom AG / Persoenlichkeitsrechte sind nicht abgeklaert!

 

 

AI alapú okostelefon, hologram asszisztens, hálózati innovációk – a Barcelonában jelenleg is zajló Mobile World Congress (MWC) eseményen kerültek bemutatásra a Deutsche Telekom újdonságai.

 

A világ egyik legjelentősebb mobil kommunikációs szakkiállítása és konferenciája, az MWC 2024. február 26-án nyitotta meg kapuit Barcelonában, hogy a kiállítók megoldásain és szakmai fórumokon keresztül betekintést nyújtson a közel 100.000 résztvevőnek a digitálisan átalakuló gazdaság és társadalom minden területét átszövő mobilkommunikáció jövőjébe. Az eseményen a Deutsche Telekom Csoport is bemutatta azokat az innovációit, melyek a jövőt formálják. “A mesterséges intelligencia megérkezett közénk és azt gondolom, tartósan velünk marad. Az idei Mobile World Congress-en a Telekom olyan innovációkat mutat be, amelyek használják ezt a technológiát és az egyének, vállalkozások, sőt, társadalmunk számára is digitális előrelépést nyújthatnak “ – mondta Claudia Nemat, a Deutsche Telekom technológiáért és innovációért felelős igazgatósági tagja.

 

AI okostelefonok új generációja

A rendezvényen debütált a Deutsche Telekom AI alapú okostelefon koncepciója. A Telekom, a Qualcomm és a Brain.ai együttműködésében készülő prototípusok AI asszisztens segítségével képesek arra, hogy hangalapú irányítással oldjanak meg összetett feladatokat, például reptéri csatlakozás keresését, transzfer megszervezését, vagy éppen igényeinknek leginkább megfelelő szállodai szoba foglalását. Mindezt alkalmazások használata és hosszas böngészés nélkül, egyszerű szóbeli, vagy rövid szöveges utasítás segítségével.

 

A jövő routere

A Deutsche Telekom innovatív, mesterséges intelligenciával működő router segítségével az otthonokban is szeretne praktikus segítséget, új, innovatív felhasználói élményt nyújtani. Concept T név alatt a jövő routerének három lehetséges megoldását mutatta be a Telekom: hologramként megjelenő asszisztens, háztartási teendőkben is közreműködő robot router, valamint egy igény szerint alakítható moduláris rendszer, amely egyszerre tölthet be dekorációs és funkcionális szerepet.

 

Könnyen mozgatható mobilállomás

A „Cell Tower to Go” elnevezésű koncepciót a stabilan elérhető és nagysebességű mobil lefedettséget biztosító rugalmas megoldás iránti igény hívta életre. Az eszköz képes arra, hogy nagy kapacitású mobil lefedettséget biztosítson egy adott területen ideiglenesen kihelyezve, akár vállalkozások telephelyein, katasztrófa sújtotta területen, vagy sok embert vonzó sporteseményeken. Az eszközbe épített antennák 4G és 5G spektrumot is képesek használni.

 

További információ az eseményről itt elérhető: www.telekom.com/mwc-special