Avi/ujkelet.live

Gali Baharav-Miara főügyész, elfogadva az államügyész javaslatát, csütörtökön úgy döntött, eljárást indít a Hadas-Ta’al egyetlen zsidó képviselője, Ofer Kasszif ellen egy rendőr ellen elkövetett súlyos testi sértés miatt, miután a hivatalos meghallgatáson elutasította a vádemelés ellen felhozott érveit. A vádemelést ma nyújtotta be a jeruzsálemi kerületi ügyészség a Békebíróságnak.

Kasszif „politikai üldöztetésnek” minősítette a vádemelést, és kijelentette, hogy harcolni fog a bíróságon az ellene felhozott vádak ellen.

Kasszif 2022 májusában egy Hebron melletti mezőgazdasági területre próbált bejutni egy tiltakozásra Maszafer Jattanál – avagy a 918-as tüzelőzónánál. Az izraeli legfelsőbb bíróság korábban úgy döntött, hogy több mint 1000 palesztint kilakoltat a földről egy vitatott ügyben, amely Izrael egyik leghosszabb ideig tartó jogi csatája volt.

Az incidenst megörökítő videón egy rendőr megpróbálja megállítani Kasszif járművét. Az autó nekiütközik a rendőrnek, aki Kasszifhoz megy, és rákiált, hogy menjen el, mert nem fogják beengedni.

Kasszif fejen üti a rendőrt egy heves szóváltás során.

,,Nem értem hozzád” – kiáltja vissza Kasszif, majd megüti a tisztet, és támadással vádolja meg.
,,Arcon ütöttél” – kiabálja Kasszif. ,,Kinek képzeld magad?”

A Kneszet tagjai parlamenti mentelmi joggal rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra a szabad mozgást szinte bárhol az országban.

The post Kasszif képviselő bíróság elé áll egy rendőr megtámadásáért first appeared on Új Kelet online.