Avi/ujkelet.live

A háború 155. napja, déli front: A Biszlamach-dandár csapatai az elmúlt nap során a dél-gázai Khan Juneszben megöltek több mint 20 terroristát közelharcban és légicsapásokkal, közölte az Izraeli Védelmi Erők délelőtti tájékoztatóján.

A Givati-dandár harcosai a Hamad Town negyedben rajtaütést hajtottak végre számos terror-infrastruktúra ellen, letartóztattak számos terroristát valamint fegyvereket és robbanóeszközöket lokalizáltak. Az erők továbbá azonosítottak egy terrorsejtet a környéken bevetett csapatok közelében, akiket légicsapással likvidáltak.

Az övezet középső részén a Nahal-dandár az elmúlt nap során megölt mintegy tíz terroristát. Az egyik akció alatt a harcosok azonosítottak egy terrorsejtet a környéken tevékenykedni. Válaszul légicsapást mértek rájuk és likvidálták őket.

Az északi Beit Hanunban a 414. egység harcosai számos terroristát azonosítottak az erők közelében tevékenykedni, egy vadászgép célba vette és megölte a terroristákat.

Az éjszaka folyamán a hadsereg légicsapásokkal megsemmisített számos katonai állást, melyeket Szderotot célzó rakétakilövésekhez használtak.

Északi front: Raketát lőttek ki szombat reggel Libanonból Jiftach területére. A támadásért a Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget, azt állítva, hogy Burkan rakétájával eltalált egy izraeli katonai bázist. Az izraeli hadsereg szerint a lövedék nyílt területen landolt, válaszul a támadásra, a tüzérség célba vette a rakétakilövő állást.

A hadsereg továbbá közölte, hogy az éjszaka légicsapásokat hajtott végre a Hezbollah posztjai ellen a dél-libanoni Labbunehben és Ajta as-Sabban.

Júdea és Szamária: A Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet dzsenini részlege videót tett közzé a pénteki terrortámadásról, mely az izraeli csapatok ellen irányult Szilat ad-Dhahr palesztin falu mellett.

A klipben látható, ahogy terroristák tüzet nyitnak a Chomes előőrs melletti izraeli katonai posztra, majd elmenekülnek. Az izraeli erők üldözőbe veszik őket, és egy ponton robbanás történik, a terroristák által korábban elhelyezett robbanószerkezet következtében.

Hét katona megsebesült a terrortámadásban, három közülük közepesen súlyosan. A hadsereg nagy erőkkel keresi a terroristákat.

Törökök: Recep Tayyip Erdogan török elnök Binjámin Netanjahu miniszterelnököt Hitlerhez, Sztálinhoz és Mussolinihez hasonlította.

„Netanjahu és kormánya, az emberiség elleni bűneikkel Gázában, Hitler, Mussolini és Sztálin mellé írják a nevüket, mint napjaink nácijai” – mondta Erdogan Isztambulban mondott beszédében, és megtagadta, hogy a Hamászt terrorcsoportként ismerje el, sőt kijelentette, Törökország határozottan támogatja a Hamászt és vezetőit.

Erdogan korábban ,,terrorista államnak” is nevezte Izraelt, és azzal vádolta, hogy ,,népirtást” követett el Gázában.

The post Harcok, dicsekvő terroristák és Erdogan a Hamász oldalán first appeared on Új Kelet online.