Avi/ujkelet.live

A háború 168. napja: Egy terrorista péntek reggel tüzet nyitott egy izraeli mikrobuszra, Dolev és Talmon telepek közelében, Binjámin-régióban. A közösségek biztonsági koordinátorai a helyszínre siettek. Sérülés nem történt, de a járműben kár keletkezett. Hajtóvadászat indult a terrorista után.

Sifa: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy tegnap esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a gázavárosi Sifa Kórházban zajó művelet során számos ,,nagyon jelentős” vezető Hamász-parancsnokot fogtak el, akiknek kilétét egyelőre nem árulják el, tekintettel a folyamatban lévő kihallgatásokra.

Hagari megosztotta, hogy a letartóztatottak között van a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet Szedzsaijja zászlóaljának parancsnoka, az Észak-Gázai Dandár helyettes parancsnoka és a terrorcsoport észak-gázai alagútjaiért felelős parancsnoka.

A szóvivő szerint még mindig rejtőzik egy terrorsejt a Sifa sürgősségi osztályán, és a hadsereg azon dolgozik, hogy először evakuálja a civileket a környékről, mielőtt harcba szállna velük.

A média szerint a hadsereg úgy véli, még 50 terrorista van a kórházban, köztük körülbelül 20 magas rangú.

Fotó: A hadsereg közzétett egy fotókollázst, melyen a 358 megerősített terrorista egy része látható, akiket a Sifában fogtak el. Összesen több mint 600 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A képen szerepel a Hamász terrorszervezet magas rangú tisztviselője, Raad Szaad is, akiről korábban azt mondták, hogy a Hamász hadműveleti vezetőjeként szolgál.

Terrorelhárítás: A határrendészek őrizetbe vettek egy palesztint Júdea és Szamáriában, aki öngyilkos merényletet tervezett, jelentette tegnap este a rendőrség.

Fedett tisztek razziát tartottak a Jerikó melletti Aqbat Dzsabr menekülttáborban, miután a Sabak belbiztonsági szolgálat egy gyanúsítottról közölt hírszerzési információkat, aki öngyilkos merényletet akart elkövetni ,,nagyon rövid időn belül” – közölte a rendőrség.

A gyanúsítottat egy rövid üldözést követően fogták el, amelynek része volt a környékbeli palesztinokkal folytatott fegyveres ütközet is. A rendőrök viszonozták a tüzet a három gyanúsítottra, akik a lövések mellett robbanóeszközökkel dobálták a katonákat. Palesztin egészségügyi tisztviselők szerint egyik terrorista meghalt.

Az őrizetbe vett gyanúsítottat kihallgatásra átadták a Sabaknak.

The post Terrrortámadás, terrorista-kollázs a Sifából, és terrorelhárítás first appeared on Új Kelet online.