Avi/ujkelet.live

A háború 177. napja, Sifa: Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak belbiztonsági szolgálat valamint a Nahal felderítői számos épületet megtisztítottak a gázavárosi Sifa Kórház területén, terroristákat öltek meg, és számos fegyvert lokalizáltak, amelyek a létesítményben voltak elrejtve, jelentette a hadsereg délután.

A szülészeti osztályon az erők számos fegyvert találtak a betegek párnáiba és ágyaiba, az épület mennyezetébe és falaiba rejtve, köztük több tucat aknevetőgránátot, robbanóeszközöket, mesterlövész fegyvert, Kalasnyikovokat, pisztolyokat, töltényeket és egyéb katonai eszközöket.

Az épületegyüttesben végrehajtott egyik kutatás során a lépcsőházban fegyveres terroristákkal és a Hamász terrorszervezet magas rangú tagjaival kerültek összetűzésbe a csapatok, üldözés és tűzharc alakult ki, a magas rangú terroristákat likvidálták.

Északi front: A Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget a reggeli Kirjat Smonát célzó rakétatámadásért. Az önkormányzat szerint számos lövedék landolt a város közelében. Sérülésről nem érkezett jelentés.

Héber médiajelentések szerint az izraeli hadsereg ágyúzással válaszolt, a rakétatűz forrását célozva.

A Margaliotra és Malkiára kilőtt libanoni rakéták következtében egy katona könnyebben megsérült, kórházba szállították.

Túszok: A Gázai övezetben fogságban lévő Naama Levy édesanyja azt nyilatkozta reggel, hogy a novemberben szabadult túszok a női katonák kemény körülményeiről számoltak be.

,,Néhány hónappal ezelőtt életjelet kaptunk, de minden további információ nélkül. Tehát tudjuk, hogy életben van, és túlélte” – mondta Ajelet Levy Sahar a Kan közrádiónak.

„A november végén visszatért túszoktól azt hallottuk, hogy rövid időre látták őt közvetlenül a távozásuk előtt. Azt mondták nekünk, hogy ő egy hős és csodálatos, nagyon nehéz dolgokon ment keresztül, és túlélte őket”.

„Azt mondták, megsérült a lába, de állt, járt és beszélt, és beszélt és beszélt. Sokáig egyedül volt, és nem tudott beszélni, mert csak a fogvatartói voltak vele”.

„Köszönetet mondtam a túszoknak, akiket szabadon engedtek, mert meghallgatták. Nagyon fontos volt, hogy hallják, és hogy beszélni tudjon. Az a tény, hogy tud beszélni, jelzi a lelkiállapotát, szóval biztató ezt hallani”.

A Binjámin Netanjahu miniszterelnökkel való későbbi találkozóról azt mondta, hogy kérdéseket tesznek fel a lehetséges fogolycserére irányuló tárgyalásokkal kapcsolatban.

„Az a helyzet, amelyben nekünk, családoknak meg kell győznünk a miniszterelnököt, a kabinetet, az államot, hogy az ő feladatuk foglalkozni a cserbenhagyott lányokkal, az összes tússzal, elképzelhetetlen” – mondta. ,,Tehát talán ezt kellene mondani [Netanjahunak]: ‘Nem nekünk kell meggyőznünk téged, ez a te munkád.’”

The post Kalasnyikov a betegágyban a Sifa Kórházban first appeared on Új Kelet online.