Avi/ujkelet.live

A háború 178. napja: Az Izraeli Védelmi Erők bejelentette, hogy két katonája elesett a Gázai övezet déli részén zajló harcokban.

A 20 éves Szivan Weil törzsőrmester Ra’ananából, az Egoz kommandósa volt, és tegnap belehalt pénteken szerzett sérüléseibe.

A 20 éves Nadav Cohen törzsőrmester Haifáról, a 7. páncélosdandár 77. zászlóaljának katonája volt.

Halálukkal 256-ra nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Terrortámadás: Tegnap este Gan Javnéban hárman súlyosan megsérültek egy késes terrortámadásban.

A terrorista felment a bevásárlóközpont lépcsőjén az edzőterem irányába, ahol meglátott egy edzőt, odaszaladt hozzá és megkéselte a második emelet liftjénél. Aztán beszaladt a gymbe. Az ott tartózkodók befutottak az egyik helyiségbe, a terrorista pedig egyiküket menekülés közben elkapta és többször megszúrta. Innen a terrorista a bevásárlóközpont első emeletére ment, és megkéselt egy fiatalt az Aroma kávézó közelében.

A 100-as forródrótra érkező bejelentést követően alig egy percen belül megérkezett a komplexumhoz egy rendőrtiszt és az önkormányzat őre. A terrorista feléjük futott, megpróbálta megtámadni az őrt, és a rendőr több lövést adott rá. A terroristát később halottnak nyilvánították.

A Magen David Adom csapatai a helyszíni ellátást követően a három sérültet, egy 25 éves férfit, egy 20 éves fiatalembert és egy 17 éves fiút, korházba szállították.

A rendőrség közleménye szerint a terrorista két késsel volt felfegyverkezve. A 19 éves Hebron környéki terrorista a háború előtt munkavállalási engedéllyel rendelkezett, és Izraelben dolgozott építőmunkásként, az engedélyek bevonásával pedig illegálisan tartózkodott Izraelben az elmúlt hat hónapban.

Drón: Az éjszaka folyamán egy feltehetően Irakból indított drón csapódott egy épületbe az Eilat-öböl környékén, károkat okozva. Az incidens aktiválta a dróbehatolásra figyelmeztető szirénákat.

A hadsereg közölte, hogy ,,egy gyanús légi célpont keletről” belépett Izrael légterébe, és az Eilat-öböl térségében csapódott be, kisebb károkat okozva.

Az Iszlám Ellenállás Irakban azt állította, hogy ,,megfelelő fegyverekkel” célba vett ,,egy létfontosságú célpontot” Izraelben. Az Irán által támogatott milícia további részletekkel nem szolgált.

Libanon: Az izraeli hadsereg tegnap este csapást mért a Hezbollah terrorszervezet több posztjára Dél-Libanonban.

A célpontok között voltak épületek Majsz al-Dzsabalban és Blidában, ahol a Hezbollah terroristái gyülekeztek, rakétakilövő állások Markabában, valamint egy megfigyelőállomás Kafr Kilában.

A Hezbollah tegnap számos rakétával támadta Har Dov és Arab al-Aramse térségét. A hadsereg szerint a Vaskupola elfogta a lövedékek egy részét.

Szíria: A szíriai média tegnap este egy katonai forrásra hivatkozva azt állította, hogy a Damaszkusz térségében végrehajtott izraeli légicsapásokban két civil megsérült és ,,anyagi károk” keletkeztek.

Az Izraeli Védelmi Erők irányelvéhez hűen nem kommentálta a hírt.

The post 256, késes terrortámadás és dróntámadás állítólag Irakból first appeared on Új Kelet online.