Avi/ujkelet.live

A háború 180. napja: Az iráni Forradalmi Gárda szóvivője szerdán, egy magas rangú iráni tisztségviselő likvidálása után azzal fenyegetőzött, hogy a következő napokban újabb végzetes támadások lesznek Izrael ellen, és ,,az ellenállási tengely teljesíteni fogja kötelességét”, idézte Ramadan Sarif szavait az al-Dzsazíra.

Óriásplakát Teheránban az izraeli biztonsági szervezetek magas rangú tisztviselőinek fotóival és bosszúállás ígéretével

A hét elején a szíriai média egy izraeli támadásról számolt be a nyugat-damaszkuszi Mezze negyedben, az iráni nagykövetség közelében. Irán szíriai nagykövete szerint F-35-ös repülőgépek hat rakétát lőttek ki a konzulátus felé.

A forradalmi gárda sajtó közleményben jelentette be hét tagjának halálát, köztük legmagasabb rangú tisztviselőjét Szíriában: Mohammad Reza Zahedit és helyettesét, Mohammad Hadzs Rahimit.

Zahedi a Kudsz-erő felső vezetésének tagja volt. Állítólag ő volt a felelős az egység szíriai és libanoni műveleteiért, az ottani iráni milíciákért, valamint a Hezbollahhoz fűződő kapcsolatokért, így ő volt az iráni erők legmagasabb rangú parancsnoka a két országban. 

Az izraeli katonai rádió szerint Zahedi felügyelte az Izrael elleni összes Szíriából, Libanonból és a palesztin szférából végrehajtott iráni terrorműveleteket.

Noha Izrael nem kommentálta a csapást, a The New York Times tegnap négy meg nem nevezett izraeli tisztviselőre hivatkozott, akik megerősítették, hogy a zsidó állam áll a támadás mögött.

The post A Forradalmi Gárda bosszúval fenyeget first appeared on Új Kelet online.