Avi/ujkelet.live

A háború 181. napja: A Katonai Hírszerzés vezetője, Aharon Haliva vezérőrnagy délelőtt a kutatási osztály arénáinak vezetőivel folytatott megbeszélésen a következőket mondta: „Nos, újra és újra elmondtam nektek, hogy nem biztos, hogy a legrosszabb mögöttünk van, és összetett napok előtt állunk.”

A biztonsági szervezetek fokozott készültségben vannak Irán fenyegetései miatt, hogy megtorolja a héten Damaszkuszban végrehajtott Izraelnek tulajdonított csapást, amelyben az iráni Forradalmi Gárda szíriai legfelsőbb parancsnoka, helyettese, öt másik gárda parancsnok és legalább egy Hezbollah-tag meghalt.

Ma este 8-kor várhatóan összeül a biztonsági kabinet, napirenden a humanitárius segítségnyújtás kiterjesztése és a Rafah-művelettel kapcsolatos döntések meghozatala.

Haliva délelőtt beszélt a fejleményről is, hogy az egység parancsnoka, Amit Szá’ár dandártábornok felmondott, miután rákot diagnosztizáltak nála.

,,Egyértelmű volt számomra, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy segítsünk Amitnak megnyerni ezt a háborút” – mondta Haliva.

A hirtelen döntés miatt, mivel Szá’ár azonnali kezelést igényel, a kutatási osztály egykori vezetője, Itáj Brun dandártábornok– aki 2011 és 2015 között vezette az egységet, és október 7-e óta tartalékos szolgálatban van – lép a helyébe ideiglenesen.

Herci Halevi vezérkari főnök kinevezte az egység következő vezetőjét, akire csak rangja és neve héber kezdőbetűjével lehet utalni mint „Alef” ezredes.

Alefet dandártábornoki rangra emelik, és a következő hónapokban veszi át a posztot. Korábban a 8200-as egység egyik vezető parancsnoka volt.

The post ,,Nem biztos, hogy a legrosszabb már mögöttünk van” first appeared on Új Kelet online.