Avi/ujkelet.live

A háború 181. napja: Csütörtökön közzétételre engedélyezték, hogy a biztonsági szolgálatok lelepleztek egy terrorsejtet, mely terrortámadásokat tervezett végrehajtani, többek között a szélsőjobboldali Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter ellen.

A sejt főként Rahatban élő izraeliekből, valamint Júdeában és Szamáriában élő palesztinokból állt, akik összeálltak azzal a céllal, hogy Izrael-szerte terrorista tevékenységeket hajtsanak végre. Ma emeltek vádat a fogvatartottak közül tíz ellen, akik kihallgatásuk során szinte minden, nekik tulajdonított dolgot bevallottak.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy a sejt tagjai többek között terrortámadást szándékoztak végrehajtani az Izraeli Védelmi Erők bázisai és biztonságos létesítményei ellen, beleértve a Ben Gurion repülőteret és a kormánykomplexum ellen Jeruzsálemben. Ezenkívül terrortámadást terveztek Kirjat Arbában, és ezzel összefüggésben még Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter meggyilkolását is tervezték egy RPG rakétával. Tervben volt még izraeli katonák elrablása is.

A Sabak belbiztonsági szolgálat szerint a sejt azt tervezte, hogy bérel egy telket a dél-izraeli Rahatban vagy valahol Júdea és Szamáriában, hogy egy földalatti komplexummal rendelkező gyárat hozzon létre, ahol fegyvereket gyártanának és tréningeznének.

A sejt tagjai azon dolgoztak, hogy felvegyék a kapcsolatot a Hamász terrorszervezet Gázai övezetbeli tisztviselőivel, hogy pénzt és utasításokat kapjanak. A Sabak szerint legalább egy palesztin fogvatartott kapcsolatban állt a Hamász egyik gázai operatívjával, aki felajánlotta az izraeli támadások finanszírozását.

Az arab izraeli gyanúsítottak neve: Bilal Nasszara, a sejt vezetője, Rahatból; Wisszam Sziwati, Rahatból; Hamza Ghaith, Rahatból; Szaud Abu Laban, Rahatból; Szameh al-Obra, Rahatból; Juszef Abu Hawli, Lodból; és Fahmi Kathani, Ma’ale Ironból.

A palesztin gyanúsítottak neve: Akram Ammer Tulkaremből, aki a toborzásért felelt; Muhammad Szabheh, Tulkaremből; Ahmed Atiq, Dzseninből; és Ahmed Szaleh, Dzseninből.

The post A Sabak leleplezett egy terrorsejtet, Ben-Gvirt is célba akarták venni first appeared on Új Kelet online.