Avi/ujkelet.live

A háború 183. napja: Az Izraeli Védelmi Erők szombat délután közölte, a csapatok az este a dél-gázai Khan Junesz területéről Izraelbe szállították Elad Katzir holttestét.

A hadsereg hírszerzési információkra hivatkozva azt mondta, hogy Katzirt a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet ölte meg a fogságban.

A holttest hazahozatalára irányuló műveletet a Kommandó-dandár végezte a Sabak belbiztonsági szolgálat és a Katonai Hírszerzés információ alapján.

,,Az Országos Igazságügyi Orvostani Intézet tisztviselői által éjszaka végrehajtott azonosítási eljárást követően az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak képviselői tájékoztatták a néhai Elad Katzir családját a holtteste megtalálásáról” – közölte a katonaság. Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak ,,legmélyebb részvétüket fejezik ki a családnak”.

A 47 éves Katzirt a Palesztin Iszlám Dzsihád terroristái rabolták el Nir Oz kibucból a Hamász által vezetett október 7-i mészárlás során. Anyját, Hannát is elrabolták, majd november 24-én egy alku keretében szabadon engedték. Apját, Avrahamot a kibucban meggyilkolták.

December 20-án a Palesztin Iszlám Dzsihád propagandavideót tett közzé, amelyen Katzir és egy másik túsz, a 79 éves Gadi Mozesz látható. Január 8-án megjelent egy második videó Katzirral, melyben azt mondja: ,,Ma van a háború 91. napja.”

Egy biztonsági forrás a Kan közszolgálati műsorszolgáltatónak azt nyilatkozta, hogy Eladot még januárban meggyilkolták.

The post Megtalálták Gázában az egyik túsz, Elad Katzir holttestét first appeared on Új Kelet online.