Avi/ujkelet.live

A 16 éves izraeli autóversenyző, Ariel Elkin az amerikai Formula-4 bajnokságon a dobogón a díj helyett az általa készített sisakot, rajta a Gázába hurcoltak képeivel, emelte a magasba.

Az izraeli versenyző, aki a futam 3. helyén végzett, reggel a Kan közrádióban mesélt a sisak ötletéről – ami elég sok ellenkezést váltott ki. ,,Úgy éreztem, tennem kell valamit, nem érdekel, mit mondanak”.

,,Kinyomtattam egy fényképet az összes elraboltról, matricákat készítettem belőle, és egyenként a sisakra ragasztottam” – mondta Elkin.

,,Több mint 5 órán át ültem, és belenéztem mindegyik szemébe, és ez nagyon-nagyon fájdalmas volt, de jelentős, és nagyon motivált, hogy eredménnyel jöjjek haza, és ténylegesen fokozzam a bennem lévő érzéseket”.

Elkin úgy érezte, tennie kell valamit annak érdekében, hogy megváltozzon az emberek felfogása a világban. ,,A sport egy nagyon-nagyon hatékony eszköz arra, hogy hangsúlyozzuk értékeinket és bemutassuk, kik vagyunk” – mondta. ,,A reakciók nem mindig pozitívak. A világ egyes részein szeretnek minket, máshol pedig nem. A verseny bemondója egy kicsit ellenkezett, de én egyértelműen azt mondtam, hogy fel fogom emelni a sisakot, és nem érdekel, mit mondanak – ez jelenleg a legfontosabb a világon – számomra, Izrael népe számára”.

Büszkén mutatott rá arra a tényre, hogy a Moszad és az Izraeli Védelmi Erők logói voltak az overálon, amelyben versenyzett.

,,Nagyon csodálom őket, és hálás vagyok azért, hogy vigyáznak rám és a családomra. És az az igazság, hogy most nem mindig jó és nehéz előrelépni a karrieremben, már csak azért is, mert izraeli vagyok. A kereskedelmi cégek nem akarnak együtt dolgozni egy izraelivel, nem akarnak kötődni Izraelhez, és ez fáj, de én még mindig az izraeli zászlót lengetem, büszke izraeli vagyok és büszke zsidó.”

The post A díj helyett a túszok képeit ábrázoló sisakjával pózolt az izraeli autóversenyző first appeared on Új Kelet online.