Avi/ujkelet.live

A háború 186. napja: Az Izraeli Védelmi Erők délután közzétette a videót a tengeri Vaskupola tegnap esti drónfogásáról Eilat térségében.

A hadsereg szerint a drón keleti irányból lépett be Izrael légterébe. A célpontot végig nyomon követték, és a légiforgalmi irányítással együttműködve egy Szá’ár 6 osztályú korvetten lévő Vaskupola elfogó rakétákat lőtt ki a drónra, és sikeresen lelőtte.

Az Iraki Iszlám Ellenállás, Irán által támogatott félkatonai csoportok koalíciója ma reggel azt állította, hogy ,,egy fontos célpontot” vett célba Izraelben és a Beerseva melletti Hatzerim légibázison.

Hadgyakorlat: A hadsereg délután közölte, hogy nagyszabású hadgyakorlatot hajtott végre Izrael északi részén, a 146. tartalékos hadosztály, a haditengerészet, a légierő, valamint a rendőrség és a mentőszolgálatok részvételével.

A 146. hadosztály a hadsereg legnagyobb tartalékos hadosztálya, amely a háború kezdete óta Nyugat-Galileában van bevetve.

A hadsereg szerint a gyakorlat, melynek célja ,,a készültség növelése és az erők közötti együttműködés erősítése” volt, több forgatókönyvet szimulált, beleértve a régió védelmét, lövések alatt a sebesültek evakuálását és különböző támadásokat.

,,Az Izraeli Védelmi Erők folytatja a kemény kiképzést annak érdekében, hogy teljes készenlétben álljon minden fenyegetésre és az ellenség azon kísérletére, hogy kárt okozzon Izrael polgáraiban vagy területén” – tette hozzá a hadsereg.

A gyakorlatot északon a Hezbollah terrorcsoport napi rendszerességgű támadásai, és délen a Gázai övezetben zajló háború közepette hajtották végre.

The post Videón a tengeri Vaskupola drónfogása, és hadgyakorlat first appeared on Új Kelet online.