Avi/ujkelet.live

A háború 194. napja, déli front: A 401. páncélosdandár, a Nahal-dandár és a 215. tüzérezred csapatai és más egységek a 168. hadosztály alatt folytatják célzott műveleteiket a Gázai övezet középső részén, jelentette reggel az Izraeli Védelmi Erők.

A területen végzett műveletek részeként az elmúlt 24 órában légicsapásokkal megöltek számos terroristát és terror-infrastruktúrákat semmisítettek meg. Az egyik akció során légicsapást mértek egy terrorsejtre, melynek tagjai egy fegyveres drónt reptettek a térségben bevetett izraeli erők felé.

Más támadásokban a légierő együttműködve a 215. tüzérezreddel lerombolt számos használatra kész rakétaindítót. A Nahal-dandár harcosai drónnal megöltek egy terroristát, aki az erők közelében tevékenykedett. A csapatok mesterlövésztűzzel megöltek egy másik terroristát is, aki feléjük tartott.

Az elmúlt 24 órában vadászgépek és légi járművek több mint 40 célpontot támadtak az övezetben, köztük földalatti rakétavetőket, becsapdázott épületeket, katonai épületeket bennük fegyveres terroristákkal, megfigyelőállomásokat, földalatti terror-infrastruktúrát és más katonai infrastruktúrákat.

Északi front: Izraeli vadászgépek az éjszaka támadást hajtottak végre a Hezbollah terrorszervezet több posztja ellen Dél-Libanonban.

A célpontok között szerepeltek katonai létesítmények egy épületek Khiamban, Manszuriban, Aalma as-Sabban és Jaterben.

Ma reggel a Hezbollah több rakétát lőtt ki Libanonból a Biranit bázisra. Sérülés nem történt, a csapatok ágyúzással támadták a támadások forrását.

The post A légierő több mint 40 célpontot támadott Gázában first appeared on Új Kelet online.