Új elnök vezeti a Gyógyulj Velünk Egyesületet

Kapitány Zsuzsanna gyógytornász-fizioterapeuta, a Semmelweis Egyetem oktatója, munkájában évtizedek óta segíti a daganatos betegek rehabilitációját, a gyógytornászok képzését. Az egyesületnek alapítása óta aktív részese, egy időben elnökségi tagja, az utóbbi években a nemzetközi szakmai kapcsolatok kiépítője, a gyógytorna-foglalkozások vezetője.

Az elnökségbe további négy elnökségi tagot választottak meg, közülük hárman az egyesület korábbi elnökségi tagjai, mind a négyen érintettek voltak egy vagy több daganatos betegségben. Az elnökség tagjai: Bendik Márta, Herczeg István, Miksáné Kiss Katalin, dr. Zádeczky Sándor. Kalotay Gábor eddigi elnök az egyesület vezetésével járó adminisztratív feladatokat és felelősséget átadva továbbra is az egyesület kötelékét erősíti, mint a közösségépítő programok szervezője.

„Ti vagytok a második családom” – mondta Kalotay Gábor a közgyűlésen. Mint prosztatarákból meggyógyult nyugdíjas pedagógus 2016 óta vezette elnökként a Gyógyulj Velünk Egyesületet, ez idő alatt egy olyan stabil közösséget épített fel, amelynek tagjai nemcsak segítik, hanem szeretik is egymást. Bár legalább egy évtizedet letagadhatna a korából, de a napokban betöltötte a 82. évét, ezért úgy ítélte meg, hogy az időközben mind hazai, mind nemzetközi színtéren egyre szélesebb körben aktív betegszervezet vezetése immár új elnökséget kíván.

Az egyesület programokat, pályázatokat, sajtókapcsolatokat, betegedukációt, titkársági feladatokat lebonyolító szakmai csapata változatlan felállásban dolgozik tovább. Úgy a tagság civil közösségi találkozói, mint az egyre kiterjedtebb országos betegedukációs és ismeretterjesztő programok töretlenül folytatódnak.