Avi/ujkelet.live

A háború 195. napja: Tegnap este a 12-es csatorna megosztott egy új videót Jarden Bibasz október 7-i elrablásának pillanatairól.

Fiait, Kfírt – aki az első életévét Gázában töltötte be – és a négyéves Arielt, a vörös hajú testvérpárt, szintén Gázába hurcolták Nir Oz kibucból édesanyjukkal, Sirivel. 

Jardent a családjától elválasztva tartják. A Hamász azt állítja, hogy Siri és a gyerekek meghaltak egy izraeli támadásban.

A Hamász decemberben közzétett egy videót Jardenről, bizonyítékul, hogy él. Jarden, a nyilván szájába adott üzenetben, családja többi tagját halottként említi, a Hamász pszichológiai terrorjának folytatásaként. Jarden arra kérte Binjámin Netanjahu miniszterelnököt, hogy intézkedjen, hogy hazatérhessen felesége és két gyermeke holttestével.

Nincs széder nélkülük: Chaim Peri, Alex Danzig és Slomo Manszúr unokái szerdán a sajtónak azt nyilatkozták, lehetetlen nélkülük megünnepelni a pészachot.

Nem lehet széder a nagyapja, Alex Danzig nélkül – mondta Talya Danzig (18), akinek 75 éves szívbeteg nagyapját Nir Oz kibucból rabolták el.

A 86 éves Manszur a legidősebb túsz, Kiszufim kibucból hurcolták el. Unokája, Noam Szafir iraki születésű nagyapja fiatal éveiről mesélt, a Farhud mészárlásról, amelyben zsidókat öltek, erőszakoltak, kínoztak, elraboltak és támadtak meg, otthonaikat és üzleteiket kifosztották és felégették.

„Elbújt egy tetőn, és sírt” – mondta Szafir. „Október 7-én átment egy második holokauszton”.

Déli front: Az izraeli hadsereg lezárta a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád elleni célzott műveletét Beit Hanunban, a Gázai övezet északi részén, amelynek célja a terrorcsoportok tagjainak elfogása volt.

A Gázai Hadosztály északi dandárja által vezetett csapatok rajtaütést tartottak két iskolában, miután információk érkeztek arról, hogy a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád terroristái gyűltek össze ott, és ,,élő pajzsként használják az ott menedéket kereső civileket”.

Mielőtt a katonák behatoltak volna az épületekbe, felszólították a civileket, hogy távozzanak.

,,A csapatok célzott és pontos akciója részeként letartóztattak számos terroristát, miközben elkerülték, hogy kárt okozzanak a polgári lakosságnak” – áll a közleményben.

A rajtaütés során ,,több terroristát megöltek, akik megpróbáltak ártani az erőknek” – tette hozzá a hadsereg.

Északi front: Izraeli vadászgépek szerdán a Hezbollah terrorszervezet légvédelmét támadták az északkelet-libanoni Baalbekben.

A csapás válaszul szolgált a Hezbollah drón- és páncéltörő rakétatámadására, amelyben 14 katona és négy civil megsebesült.

Vadászgépek az éjszaka csapást mértek a Hezbollah dél-libanoni posztjaira és terrorisráira, közölte a hadsereg.

Khiamban két épületet és más terror-infrastruktúrát vettek célba. Kafr Kilában pedig légicsapással megölték a Hezbollah két operatívját.

Hadgyakorlat: A 91. Galilea Regionális Hadosztály „nagyszabású” hadgyakorlatot hajtott végre Észak-Izraelben, támadási és védekezési forgatókönyveket szimulálva, közölte a hadsereg szerdán.

A gyakorlat része, hogy ,,felgyorsítsa az Izraeli Védelmi Erők felkészültségét a védekezésre és egy erős támadásra az északi arénában”.

A forgatókönyvek között szerepelt ,,a komplex terep, nehéz időjárási viszonyok és tömeges sérülések kezelése”.

A gyakorlatban az izraeli légierő, az izraeli rendőrség és a mentőhatóságok is részt vettek.

The post Videó Jarden Bibasz elrablásának pillanatairól first appeared on Új Kelet online.