Avi/ujkelet.live

A háború 200. napja, északi front: Az Izraeli Védelmi Erők kedden közölte, éjszakai és reggeli dróncsapásokkal likvidálta a Hezbollah terrorszervezet két vezető tagját Dél-Libanonban.

Az éjszakai támadásban megölték Muhammad Attiját, aki az elit Radwan erő légi egységének tagja volt. Attija ,,terrortámadások előkészítésében és végrehajtásában játszott szerepet” Izrael állam ellen, olvasható a hadsereg nyilatkozatában.

Reggel pedig likvidáltak Türosz közelében Husszein Azqult, aki a Hezbollah légvédelmi egységének kulcsfontosságú terroristájá volt.

Azqul ,,jelentősen kivette a részét a [légvédelmi egység] műveleteiben, és részt vett különféle terrortevékenységek tervezésében és végrehajtásában”. Megölése ,,jelentős csapás” a Hezbollah légvédelmi egységének.

A Hezbollah megerősítette két tagja halálát, így 287-re nőtt a háború óta elvesztett terroristái száma.

A hadsereg később közölte, hogy a légvédelem elfogott ,,egy gyanús légi célpontot” a tenger felett Naharia közelében.

Majd további kettőt a tenger felett Akkó partjainál. A drónbehatolásra figyelmeztetés mellett a rakétatámadást jelző szirénák is aktiválódtak Akkón, a lehulló repeszek miatti aggodalomból.

Déli front: Két rakétatámadásra került sor kedden a Gázai övezetből. Reggel Szderotra lőttek ki négy rakétát, a Vaskupola mindet elfogta, majd Zikimre kettőt, az egyiket szétlőtte a Vaskupola a másik nem jutott át a határon. Sérülés vagy kár nem történt.

Harcok: Az elmúlt napokban szerzett új hírszerzési információk alapján izraeli vadászgépek számos csapást hajtottak végre az este, amelyek a Gázai övezet déli részén található két rakétaindító megsemmisítéséhez vezettek, mielőtt a Hamász használhatta volna őket.

Mindeközben a Nahal-dandár folytatja terrorelhárító műveleteit és az elért katonai eredmények megszilárdítását a Gázai övezet középső részén lévő folyosó területén. Az elmúlt nap során a csapatok megöltek több terroristát mesterlövésztűzzel.

A hadsereg továbbá légicsapást hajtott végre több terrorista ellen, akik egy civil menedékhely közelében bujkáltak Bureidzsben, az övezet középső részén.

Az elmúlt nap folyamán több tucatnyi támadást hajtottak végre a Gáza-övezetben, terrorcsoportok által használt épületek, megfigyelőállomások, rakétakilövő helyek, egyéb infrastruktúra és terroristák ellen.

Katar: A KAN közszolgálati műsorszolgáltató kedden idézte a katari külügyminisztériumot, mondván, amíg a katari közvetítői erőfeszítések folytatódnak, semmi sem indokolja a Hamász politikai szárnyának dohai tartózkodásának megszüntetését.

A Hamász politikai szárnyának vezetője, Iszmail Hanije, valamint Mussza Abu Marzuk és Khaled Mashal is Katarban élnek.

The post Likvidálások Libanonban, rakéták Gázából és Katar nem dobná ki a Hamász vezetését first appeared on Új Kelet online.