Avi/ujkelet.live

A háború 203. napja, Binjámin: Az Izraeli Védelmi Erők délelőtt közölte, hogy a csapatok letartóztattak két terroristát, egyikük egy baltával volt felfegyverkezve, a Binjámin régióbeli Makuk illegális farmon.

A hadsereg szerint a páros terrortámadást tervezett végrehajtani a farmon. A járművükben további baltákat és késeket találtak.

A terroristákat és a lefoglalt fegyvereket átadták a Sabak belbiztonsági szolgálatnak.

Az illegális előőrsöt Nerija Ben Pazi szélsőjobboldali aktivista hozta létre, akit az Egyesült Államok és az Európai Unió is szankcionált.

Júdea és Szamária: A Júdea és Szamáriai Hadosztály, valamint a Jordán-völgy dandár erői az ünnep alatt is folytatták a támadó és védekező műveleteket.

Katonák és rendőri erők ezrei védték Júdeában és Szamáriában a főbb utakat és kereszteződéseket, nyílt és fedett módon védve az utakon haladó polgárokat.

Ezzel párhuzamosan, a Jehuda-dandár, a rendőri erők és a határrendészet erői biztosítottak egy nagy tömeget vonzó imát a Pátriárkák sírjánál, Hebronban. A harcosok a hebroni zsidó közösségben és a Pátriárkák barlangja környékén voltak szétszórva, hogy megvédjék a hívőket.

Csütörtökről péntekre virradóra a biztonsági erők feltérképezték Duma faluban, Binjámin régióban annak a terroristának a házát, aki meggyilkolta a 14 éves Binjámin Achimeirt.

Az erők továbbá keresett palesztinokat tartóztattak le, és fegyvereket foglaltak le a térség palesztin falvaiban.

The post Meghiúsított terrortámadás Binjáminban first appeared on Új Kelet online.