Avi/ujkelet.live

A háború 209. napja: A Sabak belbiztonsági szolgálat leleplezett egy terrorsejtet, amely a Palesztin Iszlám Dzsihád libanoni főhadiszállásának irányítása alatt működött, és azt tervezte, hogy távirányítású bombával terrortámadást hajt végre az izraeli hadsereg erői ellen Szamária régióban.

A Sabak csütörtökön bejelentette, hogy három operatív ellen vádemelést nyújtottak be a szamáriai hadbírósághoz: Ahmed Abu Bakr (29), Ibrahim Abu Bakr (29) és Ibadah Abu Bakr (18).

A Sabak nyilatkozata szerint a szervezet és az Izraeli Védelmi Erők közös akciója keretében a triót januárban tartóztattak le Jabed faluban.

A sejt a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet libanoni főhadiszállásának irányítása alatt tevékenykedett, hogy jelentős támadásokat hajtson végre távvezérelt robbanószerkezetekkel az izraeli csapatok ellen a területen. A letartóztatásukkor számos használatra kész robbanóeszközt foglaltak le.

Ahmed és Ibrahim, akik a Sabak szerint a Palesztin Iszlám Dzsihád magas rangú operatívjai, kapcsolatban álltak a terrorcsoport libanoni főhadiszállásával, és finanszírozást, nagyrészt kriptovalutát kaptak támadásaikért.

A páros kísérleteket is végzett távirányítós bombákkal. Ibadah-t Ibrahim toborozta robbanószerkezetek készítésére.

A triót egy sor biztonsági vétséggel vádolták meg.

The post A Sabak leleplezett egy terrorsejtet, robbantásos támadást terveztek first appeared on Új Kelet online.