Avi/ujkelet.live

A háború 216. napja: Egy magas rangú izraeli tisztviselő csütörtökön a KAN közszolgálati műsorszolgáltatónak azt nyilatkozta, hogy Joe Biden amerikai elnök nyilatkozata az Izraelnek szánt fegyverszállítmányok késleltetéséről árt a hadműveleti terveknek, sőt Izraelt ,,hadigazdaság” működtetésére is késztetheti. Az amerikai kormány késleltetése áprilisban, a rafahi hadművelet közeledtével még jelentősebbé vált.

Biden tegnap este a CNN-nek adott interjújában kijelentette, hogy Washington leállít néhány amerikai fegyverszállítmányt – elismerve, hogy civilek meggyilkolására használtak Gázában –, ha Binjámin Netanjahu miniszterelnök elrendel egy jelentős inváziót a dél-gázai Rafah ellen. Biden a közel egy tonnát nyomó bombákra utalt, amelyeknek transzferjét múlt héten felfüggesztették.

Tweetek: Iszráel Katz külügyminiszter X-en kijelentette, hogy „Izrael folytatja a harcot a Hamász ellen annak megsemmisüléséig. Nincs igazoltabb háború ennél”.

A szélsőjobboldali Otzma Jehudit vezetője, Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter nagy vihart kavarva a következőt reagálta X-en:

A tweet után Jáir Lapid ellenzéki vezető felszólította Netanjahu miniszterelnököt, hogy rúgja ki Ben-Gvirt.

„Ha Netanjahu ma nem rúgja ki Ben Gvirt, azzal az Izraeli Védelmi Erők minden katonáját és Izrael Állam minden állampolgárát veszélyezteti” – jelentette ki Lapid X-en.

The post Tweetek és a fegyverszállítmányok késleltetésének problémája first appeared on Új Kelet online.