Avi/ujkelet.live

A háború 226. napja, Júdea és Szamária: Terrortámadást kíséreltek meg végrehajtani vasárnap délelőtt Abu Dísz közelében, jelentette a rendőrség. A terrorista az ellenőrzőponthoz érkezve előhúzott egy éles tárgyat és megpróbálta megszúrni a helyszínen állomásozó határrendészeket, akik tüzet nyitottak rá és ártalmatlanították.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

A rendőrség később közölte, hogy a terrorista egy csavarhúzóval támadt az erőkre azt kiáltva, hogy ,,Allahu Akbar”.

Déli front: A 7. páncélosdandár harcosai intenzív harcokat vívnak Dzsabalija szívében, jelentette az Izraeli Védelmi Erők délután.

A 636. harci hírszerzési egység terrorsejteket azonosított és légicsapást küldött rájuk, valamint további támadásokat irányított, segítve a terepen manőverező erőket.

A harcosok rengeteg fegyvert találtak, köztük robbanóeszközöket, páncéltörő rakétákat, Kalasnyikovokat és gránátokat. A Hamász rakétatámadási képességei elleni művelet részeként az erők rakétavetőket és egy fegyvergyártó esztergagépet is lokalizáltak.

Likvidálás: A hadsereg délután közölte, hogy tegnap este a Gázai övezetben légicsapással likvidálta a Hamász terrorszervezet egyik vezető operatívját, Azmi Abu Daqqát.

A terrorista az ellátó egységben szolgált, és elősegítette a terrorizmusra szánt fegyverek és pénzeszközök transzferjét a Gázai övezetben. Likvidálását a Katonai Hírszerzés információi alapján hajtották végre.

A hadsereg továbbá megjegyezte, hogy az elmúlt nap folyamán több tucatnyi Hamász-célpontot támadtak a Gázai övezetben, köztük két ,,taktikai szintű” parancsnokot, akik arra készültek, hogy megtámadják az izraeli erőket a dél-gázai Rafah térségében.

Északi front: A szélsőjobboldali Vallásos Cionizmus párt északon tartotta frakció ülését, melyen vezetője, Becalel Szmotrich pénzügyminiszter felszólította Binjámin Netanjahu miniszterelnököt, hogy adjon ki ultimátumot a Hezbollah terrorszervezetnek.

„Nyilvános ultimátumot kell kiadni a Hezbollahnak, hogy hagyják abba a tüzelést teljes mértékben, és vonják vissza az összes erőt a Litani folyón túlra” – mondta Szmotrich.

,,Ha az ultimátum nem hoz teljes eredményt, az Izraeli Védelmi Erők támadást fog indítani a libanoni területek mélyén, hogy megvédje az északi közösségeket, beleértve a szárazföldi behatolást és a dél-libanoni térség izraeli katonai átvételét” – mondta.

„Az északon lévő [70 000 evakuált] lakosok hazaengedésenek módja egy katonai döntés pusztító támadással a Hezbollah ellen, infrastruktúrája és ereje megsemmisítésével”.

A 12-es csatornának nyilatkozó magas rangú biztonsági tiszt kijelentette: ,,Szmotrich veszélyes vonalat vezet. Izraelt sok fenyegetés fenyegeti, vajon Jement és Irakot is le fogjuk igázni?”

The post Terrortámadás meghiúsítása, likvidálás és fenyegetés first appeared on Új Kelet online.