A leleplező levél – mi történt a kulisszák mögött – még mindig a rendész sztori, lassab bújik ki a szög a zsákból

——– Továbbított üzenet ——–

Tárgy: Fwd: RE: Szántó István levele
Dátum: Thu, 31 Oct 2019 12:51:59 +0100
Feladó: Szántó István <info@szantograf.hu>
Szervezet: szantóGráf
Címzett: Viktória Pálinkás <palinkasv@borsod.police.hu>

Kedves Pálinkás Viktória,

harmadszor is nekifutok az enyhe fokú szabálysértésért kirótt figyelmeztetésnek a megszüntetése ügyében.

Kiderült ugyanis, hogy a törvény szerint azok a feljelentések nem történhettek volna meg azzal a technikával.

Íme a választások után csak kiderült, hogy a MIÖR csak most szerezte be ezt a technikát.

Válaszát várva tisztelettel

Szántó István

——– Továbbított üzenet ——–
Tárgy: RE:
Dátum: Tue, 29 Oct 2019 22:01:28 +0100
Feladó: Kovács László <kovacs.laszlo@mior.hu>
Címzett: ‘Szántó István’ <info@szantograf.hu>

Kedves István!

Nem tudom mi hangzott el és mikor kérdezte a hölgy.

Mint írtam most kerültek beszerzésre a készülékek, már használjuk őket.

Üdvözlettel:
Kovács László Csaba
igazgató

kovacs.laszlo@mior.hu
+36 30 239 8566

I  MIÖR Miskolci Önkormányzati Rendészet – A Miskolc Csoport tagja

3531 Miskolc, Győri kapu 27/b. Ügyfélszolgálat: +36 46 502 570 Bejelentések: +36 80 46 00 46
ugyfelszolgalat@mior.hu
www.mior.hu

—–Original Message—–
From: Szántó István <info@szantograf.hu> Sent: Friday, October 25, 2019 12:53 PM
To: Kovács László <kovacs.laszlo@mior.hu>
Cc: davidfilm1 <davidfilm1@gmail.com>
Subject: Re:

Ja és akkor az orvosnőnek miért mondták, hogy ők nem intézkedhetnek?

2019. 10. 25. 11:19 keltezéssel, Kovács László írta:

Tisztelt Szántó István Úr!

A Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyelő munkatársai számára jogszabály által biztosított a hatáskör az Ön által említett szabálysértés tapasztalása során eljárni.

Munkatársainknak lehet közvetlenül intézkedni, azaz bírságot kiszabni vagy feljelentést kezdeményezni és lehet a rendőrséget értesíteni ilyen esetekben.

Az Ön által említett információ félreértésen alapul, de ismertetem Önnel a tényeket.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 2019. június 01-től hatályos módosítása szabályozza a gépjárművezető távollétében alkalmazott intézkedéseknél a helyszínen, technikai eszközzel, központi szerveren történő adatrögzítést. Ennek kivitelezésére az ügyvitelre alkalmas mobilinternet képes mobiltelefonnal kell rendelkezni minden intézkedő járőrnek.

A jogszabályváltozás hatálybalépését követően nem nyílt lehetőség a gépjárművezető távollétében, technikai eszköz használata nélküli intézkedésekre.

A rendőrség munkatársait központilag ellátták ilyen eszközzel, így nekik továbbra is módjában állt a gépjárművezető távollétében alkalmazott intézkedésekre.

Mivel erre a kommunikációra alkalmas eszközzel más városokban sem rendelkeztek munkatársaink, ezt országos érdekképviseletünkön keresztül jeleztük a Belügyminisztérium felé, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tervezik a közterület-felügyelőket ellátni

központilag eszközökkel.

Tájékoztatom, hogy a helyszíni bírságra vagy feljelentésre, tehát nem távollétes intézkedésre továbbra is volt lehetősége a közterület-felügyelőnek.

Miután megkaptuk a Belügyminisztériumi tájéktatást a Miskolci Önkormányzati Rendészet, egyeztetve a Polgármesteri Hivatal szakembereivel, saját költségvetéséből szerzett be az ügyvitelre alkalmas technikai eszközöket, amelyeket rendszerbe is állítottunk.

Kérdésére remélem megnyugtatóan tájékoztatom, hogy jelenleg mind a rendőrség, mind a rendészet munkatársai rendelkeznek hatáskörrel és most már technikai eszközzel a feladatellátáshoz.

Üdvözlettel:

Kovács László Csaba

igazgató

<mailto:kovacs.laszlo@mior.hu> kovacs.laszlo@mior.hu

+36 30 239 8566

I MIÖR Miskolci Önkormányzati Rendészet – A Miskolc Csoport tagja

3531 Miskolc, Győri kapu 27/b.

Ügyfélszolgálat: +36 46 502 570 Bejelentések: +36 80 46 00 46

<mailto:ugyfelszolgalat@mior.hu> ugyfelszolgalat@mior.hu

<http://www.mior.hu/> www.mior.hu

—–Original Message—–
From: Szántó István <info@szantograf.hu>
Sent: Thursday, October 24, 2019 3:23 PM
To: Kovács László Csaba <kovacs.laszlo@mior.hu>
Subject:

Tisztelt Igazgató Úr,

a napokban segítséget kértek a rendészet ügyeletétől, mert egy idegen autó parkolt a Kazinczy utca sarkán , az ottani orvosi rendelő bérelt helyén. A válasz az volt, hogy a rendészek már közvetlenül nem intézkedhetnek a miskolci autósokkal szembe. Legfeljebb lefotózhatják a szabálysértést és feljelentést tehetnek, a bírságolás is a rendőrség

hatáskörébe tartozik.

Mióta van ez a változás, s mi az oka?

üdvszi


Közzé teszem ezt a levelezést. Bár sokan nem is tudják miről van szó.

Röviden- Kovács László Csabával szóban és levélben viaskodtunk, de családi és hivatali poziciója okán nem sok esélyem maradt vele szembe az igazság kiderítésére. A lényeg, hiába jelentem fel sokadszorra is hivatali hatalommal való visszaélés gyanújával, hasztalan bizonygatom félrevezette a nyomozást, visszaélt azzal, hogy évente csaknem 100 millió forinttal támogatták a miskolci rendőrkapitányságot. Így aztán van az a pénz amikor behunyjuk a szemünket.

Ennek a levelezésnek az a lényege, 2019 őszéig a miskolci rendészek nem rendelkeztek hitelesített mobil készülékekkel és mivel a rendőrség is ismerte a szavahihetőségüket körülményes volt a feljelentéseik befogadása. Így aztán támadóim nem véletlenül erőszakkal tuszkolták a kezembe a tollat, hogy aláírásommal ismerjem el a nem létező szabálysértést.  Hetven esztendősen nehéz ellenállni huszonéves perzekutoroknak, olyanoknak akik merő szórakozásból hajléktalanokat szöges gumibottal vertek félholtra majd fotókat készítettek hőstetteikről. Esetemben humánusan – értsd ahogyan én – karjaimat lefogva rántottak a földre és a kezeimet hátrabilincselték majd kizsebeltek. Hogy később némi fázis késéssel  két felbujtott hamis tanúval fegyveres támadással rágalmazzanak meg. Ehhez aszisztál a miskolci rendőrkapitányság olyan mértékben, hogy a szembesítésről készült videóból a nekik nem tetsző egy órás részt simán elsikkasztották.

Összefoglalva – itt világosan kiolvasható mi is történhetett és  értelmes emberek kikövetkeztethetik, hogy mivel a rendőrség az aláírásom nélkül nem fogadta volna el a feljelentést, a két rendész erőszakoskodott , bántalmazott személyi szabadságomat korlátozták. Majd Kovács László Csaba ehhez olyan formában csatlakozott, hogy az már felveti a bűnpártolás gyanúját. S erre még rá tett egy lapáttal amikor 2020. januárjában tanúk előtt felajánlotta jelöljem be a védelem tanújának. Itt az ideje, hogy felfedje a titkát mi volt a célja amikor kijelentette a bíróságon feltárja az igazságot. Mit kért cserébe?  Mentőkörülmény elhallgatása címén nem egyszer jelentettem fel, de a rendőrség minden nyomozati cselekmény nélkül megszüntető határozattal zárta le az eljárást.

Jogállamiság 2017-2024. Nem adjuk fel.