Avi/ujkelet.live

A háború 231. napja, déli front: A Hamász terrorszervezet nemzetbiztonsági szervének parancsnokhelyettesét tegnap légicsapással megölték a Gázai övezet középső részén, jelentette az Izraeli Védelmi Erők péntek este.

Diaa al-Din al-Sarafa volt a felelős ,,a Gázai övezet határait biztosító mechanizmus irányításáért. A háború alatt ez a mechanizmus megakadályozta a lakosság távozását a harci övezetekből” – olvasható a hadsereg közleményében.

Riport: A Walla hírportál riportere szerint a hadsereg pénteken légicsapást hajtott végre egy földalatti bunker ellen a dél-gázai Rafahban, ahol Izrael úgy véli, hogy a Hamász helyi dandárparancsnoka a terrorszervezet többi parancsnokával együtt tartózkodott. Egy magas rangú izraeli tisztviselő szerint a légicsapás eredményei még nem világosak.

Dzsabalija: A LOTAR elit egység csapatai, akik a 460. páncélos dandár alatt vannak bevetve az észak-gázai Dzsabaliában, egy rakéták tárolására használt épületet találtak.

A katonaság szerint az épület zárva volt, és a benne talált rakéták egy része nagy hatótávolságú volt. A hadsereg által közzétett felvételeken a Hamász zászlói láthatók a helyiség falán.

Videók: A hadsereg felvételeket tett közzé, bemutatva ahogy vadászgépek elfognak három drónt, amelyeket egy Irán által támogatott iraki milícia tegnap este küldött Izraelre.

Az első videón egy Észak-Izraelre indított drón lelövése látható, majd két további dróné, amelyek Eilat felé tartottak.

Az iraki Iszlám Ellenállás azt állította, hogy Haifa kikötőjét és egy ,,létfontosságú célpontot” célzott Eilatban. Az izraeli hadsereg szerint mindhárom drónt Izrael légterén kívül fogták el.

Libanon: Izraeli vadászgépek lebombáztak délután egy épületet a dél-libanoni Marun al-Raszban, ahol a Hezbollah terroristái gyülekeztek.

Ezenkívül csapást mértek egy másik, a terrorcsoport által használt épületre Majsz al-Dzsabalban.

Szintén a mai nap folyamán a légvédelem elfogott egy Libanonból Izrael felé tartó ,,gyanús légi célpontot”.

The post Videón a drónfogások és légicsapás a Hamász egyik parancsnokára first appeared on Új Kelet online.